17:48 31.05.2018

"Укроборонпром" затвердив О.Донця на посаді президента ДП "Антонов"

2 хв читати
"Укроборонпром" затвердив О.Донця на посаді президента ДП "Антонов"

Держконцерн "Укроборонпром" затвердив на посаді президента ДП "Антонов" (Київ) Олександра Донця, призначеного у травні виконувачем обов'язків президента підприємства.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДП "Антонов", О.Донця затверджено на посаді наказом держконцерну від 30 травня.

Як зазначили в прес-службі, нового президента ДП "Антонов" у четвер офіційно представив трудовому колективу гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін.

Представляючи нового керівника, голова "Укроборонпрому" висловив сподівання, що новопризначений президент ДП "Антонов" забезпечить вирішення ключових проблем підприємства і продовжить його розвиток.

О.Донець у 1988 р. закінчив Київський інститут інженерів цивільної авіації (нині – Національний авіаційний університет, НАУ) за спеціальністю "Технічна експлуатація літальних апаратів". Трудову діяльність розпочав на ДП "Антонов" на посаді інженера з експлуатації, пройшов шлях до головного інженера льотно-випробувальної бази підприємства. З червня 2007 року по жовтень 2008 року очолював роботу Київського авіаційного заводу "Авіант". У 2014 році – генеральний директор державіапідприємства (ДАП) "Україна". З вересня 2015 року по листопад 2016 року – помічник директора держпідприємства з обслуговування повітряного руху України "Украерорух". З грудня 2016 року – віце-президент із виробництва ДП "Антонов".

Як повідомлялося, наказом "Укроборонпрому" від 21 травня О.Донця було призначено тимчасовим виконувачем обов'язків президента ДП "Антонов" на період тимчасової непрацездатності екс-директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) Олександра Кривоконя, котрий очолював ДП "Антонов" з серпня 2017 року. За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, з квітня 2018 року О.Кривоконь перебував на лікарняному.

ДП "Антонов", що входить до "Укроборонпрому" за рішенням уряду з 2015 року, – провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення.

У травні 2017 року уряд підтримав пропозицію "Укроборонпрому" про реформування ДП "Антонов" у публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА