12:58 01.06.2018

ДТЕК запустив мережу швидкісних зарядок для електромобілів Strum

2 хв читати

Енергохолдинг ДТЕК запустив мережу швидкісних зарядних станцій для електромобілів Strum.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на сьогодні мережа нараховує вісім станцій, розташованих у Києві, до кінця червня в столиці заплановано запустити ще дві станції.

"Дослідження показують, що 90% електроенергії, споживаної електромобілями, вони отримують від домашньої зарядки. Але інші 10% - це саме те, що дарує відчуття свободи. Ми будуємо наш сервіс Strum, щоб задовольнити цю потребу", - сказав заступник директора зі стратегії і розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Онищенко під час церемонії відкриття мережі.

За його словами, у подальших планах ДТЕК - встановити швидкісні зарядні станції на великих трасах. "Ми хочемо вже цього року вийти на траси - почати установку устаткування в напрямку Одеси, Харкова, Львова, Дніпра", - сказав він.

Уже запущені в Києві станції розташовані в підземних паркінгах торгових і бізнес-центрів, одну з них заплановано також розмістити на столичній АЗС Glusco. Стосовно ж розміщення станцій на трасах - то, за словами О.Онищенка, існує проблема з вільними електричними потужностями на об'єктах, розташованих на них і відповідних для установки швидкісних зарядок.

У своїй мережі ДТЕК використовує швидкісні зарядні пристрої ABB потужністю 50 кВт, здатні зарядити електромобіль в середньому на 10 кВт за 15 хвилин - цього достатньо для 50-80 км пробігу. Інвестиції ДТЕК у будівництво 10 станцій - близько 15 млн грн.

Вартість швидкісний зарядки в мережі Strum - 8 грн за кВт * год, повільної - 4 грн за кВт * год.

Як повідомлялося, ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА