20:17 01.06.2018

АМПУ і ТОВ "Дельта Вілмар" у присутності Порошенка підписали меморандум про співпрацю

3 хв читати
АМПУ і ТОВ "Дельта Вілмар" у присутності Порошенка підписали меморандум про співпрацю

Адміністрація морських портів України і ТОВ "Дельта Вілмар" у присутності президента України Петра Порошенка підписали меморандум про співпрацю.

"Меморандум забезпечує захист інвестора з Сінгапура, який забезпечує високий рівень переробки продукції українського аграрного сектора для того, щоб не експортувати сировину, а що робити все можливе, щоб Україна ефективно скористалася своїми можливостями, які вона отримала після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, договору про зону вільної торгівлі", - пояснив П.Порошенко суть документа.

Прес-служба АМПУ пізніше поінформувала, що меморандум передбачає з боку інвестора будівництво заводу з переробки сої потужністю до 2 тис. тонн на добу, термінала для накопичення і одноразового зберігання 40 тис. тонн зернових і шроту, а також нового причалу (№ 37а) з пропускною спроможністю до 3 млн тонн на рік для перевалки наливних (рідкі рослинні олії) і насипних вантажів (зернові культури, шрот) в акваторії морського порту "Южний". Проект дасть змогу створити в Одеському регіоні близько 200 нових робочих місць.

Реалізація проекту забезпечить вантажообіг в обсязі не менше ніж 1,2 млн тонн на рік.

Зі свого боку АМПУ зобов'язується видати інвестору всі необхідні для реалізації інвестиційного проекту технічні умови, зокрема, проектну документацію з будівництва нового причалу (№ 37а), також внести зміни до Плану розвитку морського порту "Южний", включивши в нього відомості про реалізацію проекту. Також АМПУ зобов'язується створити нову операційну акваторію завглибшки 15 м біля майбутнього причалу № 37а.

Як повідомлялося, в січні 2018 року виробник олійно-жирової продукції компанія "Дельта Вілмар" призупинила інвестиційний план із будівництва заводу вартістю $150 млн через дії благодійної організації, що вимагала у компанії гроші. Голова ради директорів компанії тоді заявив, що ця організація звернулася до прем'єр-міністра з вимогою припинити будівництво заводу в порту "Южний", поскаржилася на підприємство органам ДФС, митній службі, а також направила свої скарги до Митного та Податкового комітету Індонезії, до комісії з цінних паперів США, на фондову біржу Сінгапура.

"Дельта Вілмар" у жовтні 2017 року заявила про плани будівництва олійноекстракційного заводу в морському порту "Южний" (Одеська обл.) загальною потужністю переробки понад 600 тис. тонн на рік, а також причал з перевалювання олії та шроту потужністю до 3 млн тонн на рік і підписала відповідний меморандум із керівництвом Одеської області.

ТОВ "Дельта Вілмар СНД" створено в 2004 році. Спеціалізується на виробництві олійно-жирової продукції та інгредієнтів для хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів на заводі в Южному (Одеська обл.). Йому належить комплекс із перевантаження та переробки тропічних олій у порту "Южний" із пропускною здатністю 2,1 тис. тонн наливної продукції на добу та 0,75 тис. тонн пакетованої продукції, а також резервуарний парк місткістю 100 тис. тонн.

Наприкінці січня 2014 року "Дельта Вілмар СНД" відкрила в Южному завод із переробки насіння соняшнику потужністю 1,2 тис. тонн/добу. За 2014/2015 маркетинговий рік (МР: вересень-серпень) компанія планувала переробити 370 тис. тонн соняшнику з виходом на виробництво близько 150 тис. тонн олії та стільки ж соняшникового шроту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА