17:20 01.06.2018

"Техагро" планує побудувати в морпорту "Южний" три термінали за $198 млн

2 хв читати
"Техагро" планує побудувати в морпорту "Южний" три термінали за $198 млн

 Компанія "Техагро" планує побудувати в Морському торговельному порту "Южний" (Одеська область) три термінали - контейнерний, зерновий, для сипких і генеральних вантажів загальною вартістю $198 млн, повідомляє ЦТС із посиланням на директора ТОВ "Техагро" В'ячеслава Бояльського.

За словами В.Бояльського, компанія володіє ділянкою площею 82 гектари біля входу в акваторію "Южного" з причальним фронтом у 280 погонних метрів і глибиною близько 17 метрів, що дасть можливість приймати судна вантажопідйомністю 150-170 тис. тонн.

"За кошторисно-фінансовим попереднім розрахунком - $198 млн вкладень. Перше, що ми тягнемо, - залізницю, плюс електрика і вода. На це у нас піде $6,2 млн, і ми плануємо ці роботи зробити в 2019 році для того, щоб забезпечити інженерними мережами саме сам майданчик", - наведено слова В.Бояльського.

Першим планується почати будувати в 2020 році зерновий термінал, а здати його в експлуатацію - вже в 2021 році.

За попередніми даними, на початковому етапі розвитку він зможе перевалювати 4,5 млн тонн на рік, зокрема 400 тис. тонн борошна і 200 тис. тонн олії.

Контейнерний термінал, який планує будувати "Техагро", матиме пропускну спроможність 2 млн тонн і займе площу 22 гектари.

На терміналі для сипких і генеральних вантажів планується перевалювати 2-2,5 млн тонн вантажів на рік. Його також планується обладнати двома критими тунелями, що дасть змогу подавати до трюмів суден сипкі вантажі, не підіймаючи пилу.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко сьогодні відкрив перший пусковий комплекс зернового термінала Cargill та MV Cargo в Морському торговельному порту "Южний".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА