09:53 04.06.2018

Канада поскаржилася в СОТ на митні збори США на сталь та алюміній

2 хв читати
Канада поскаржилася в СОТ на митні збори США на сталь та алюміній

Канада подала до Світової організації торгівлі (СОТ) скаргу на введення США в односторонньому порядку митних зборів на сталь та алюміній, повідомила The New York Times.

Канадська сторона аргументує свої дії порушенням правил СОТ із боку США і торговельних зобов'язань Вашингтона.

Раніше скаргу до СОТ подав Євросоюз, повідомляє Deutsche Welle.

Від початку червня набуло чинності рішення про введення США мит на сталь та алюміній для виробників з Євросоюзу. Міністр торгівлі США Вілбур Рос заявив, що переговори з Канадою та Мексикою про перегляд Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА) наразі затягуються, і дату їх завершення передбачити неможливо. Тому США вирішили ввести мита на сталь та алюміній також для Канади і Мексики.

У Брюсселі ці дії США були названі "звичайним протекціонізмом". Рішення Вашингтона не залишило Брюсселю іншого вибору, окрім як подати скаргу до СОТ і ввести додаткові мита на низку американських товарів, що ввозяться до ЄС, йшлося в заяві голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера.

Окрім звернення до СОТ, Єврокомісія склала перелік товарів із США на EUR2,8 млрд, на які також може бути накладено штрафні митні збори.

Спочатку президент США Дональд Трамп з 23 березня ввів мита на імпорт сталі в країну в розмірі 25% та алюмінію - 10%. При цьому він підписав документ, що відкладає до 1 червня введення цих загороджувальних заходів для низки держав-союзниць: Аргентини, Австралії, Бразилії, Канади, Мексики та Південної Кореї, а також країн Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА