13:06 04.06.2018

План приватизаційних надходжень до держбюджету-2018 зірвано - Данилюк

2 хв читати
План приватизаційних надходжень до держбюджету-2018 зірвано - Данилюк

 Міністерству фінансів України доведеться шукати додаткові джерела фінансування дефіциту державного бюджету на 2018 рік у зв'язку з тим, що план приватизаційних надходжень до 21,3 млрд грн фактично зірвано, заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Приватизаційних надходжень не отримаємо, скільки планували, - це факт", - сказав міністр в ефірі "Радіо НВ".

О.Данилюк зазначив, що у зв'язку з затягуванням відновлення кредитного співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) уряд уже обмежений у можливостях фінансування дефіциту. За його словами, Мінфін планував ще в першому кварталі вийти на ринок єврооблігацій, однак від цих планів довелося відмовитися.

"Наразі показники державного бюджету не дають реалізувати підвищення мінімальної заробітної плати", - також сказав міністр.

На його думку, ухвалення такого адміністративного рішення негативно вплине на інфляцію і збільшить вартість ведення бізнесу в Україні.

Перший заступник голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Ігор Лапін на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок зазначив, що уряд скоротив перелік великих об'єктів для приватизації поточного року з 26 до 23, зокрема прибравши "Аграрний фонд" і Державну продовольчо-зернову корпорацію України.

На його думку, за таким рішенням має іти або виставлення інших підприємств на приватизацію, або пропозиція уряду про внесення змін до держбюджету для корекції плану приватизаційних надходжень.

Держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн доходів від приватизації, проте до бюджету надійшло лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група "СКМ" Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Надходження від приватизації у 2016 році становили 0,19 млрд грн при плані 17,1 млрд грн.

Держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА