13:43 04.06.2018

Недієва процедура оцінки впливу на довкілля зриває плани з нарощування видобутку газу в Україні - Асоціація газовидобувачів

1 хв читати
Недієва процедура оцінки впливу на довкілля зриває плани з нарощування видобутку газу в Україні - Асоціація газовидобувачів

Недієва процедура оцінки впливу на довкілля зриває плани з нарощування видобутку газу в Україні, заявляє Асоціація газовидобувних компаній України.

"На сьогодні газовидобувні компанії подали понад 120 заявок на проведення процедури оцінки впливу на довкілля, з яких лише дев’ять, на продовження спецдозволів на видобуток, було задоволено. Основна проблема - категорична відмова обласних держадміністрацій здійснювати оцінку впливу без офіційного затвердження розміру плати за проведення громадських слухань із боку Міністерства екології та природних ресурсів України", - йдеться в заяві асоціації.

У прес-службі наголошують, що видобувна галузь уже зазнала втрат через ситуацію, що склалася. Так, 30 травня ПАТ "Укргазвидобування" вимушене було зупинити видобуток на одному з родовищ через затримку в переоформленні ліцензії.

"За більш ніж рік від моменту ухвалення екологічного закону Мінекології не змогло налагодити працюючий механізм оцінки впливу на довкілля, і нині, на жаль, ми бачимо сумнівні наслідки - зупинку видобутку на родовищах і відмову від буріння запланованих свердловин", - наводить прес-служба слова виконавчого директора Асоціація газовидобувачів Романа Опімаха.

Газовидобувачі просять прем'єра Володимира Гройсмана особисто втрутитися в ситуацію, що склалася в галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА