15:58 04.06.2018

Мінрегіон збільшив норму майданчиків для відпочинку дорослих удвічі, норму спортмайданчиків - удесятеро

2 хв читати
Мінрегіон збільшив норму майданчиків для відпочинку дорослих удвічі, норму спортмайданчиків - удесятеро

 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства збільшило нормативні розміри майданчиків для відпочинку дорослого населення вдвічі, майданчиків для занять фізкультурою - вдесятеро за рахунок відмови від господарських майданчиків, повідомила прес-служба міністерства.

"Великі дворові майданчики повністю обвішані білизною, килимами та іншими господарськими речами - типовий двір із радянського минулого. Тоді це вважалося нормальним, але сьогодні важко уявити собі жителя звичайного міста, який виносить на вулицю сушити свої речі. В наших державних будівельних нормах (ДБН) досі залишалася застаріла радянська норма про обов'язкове проектування господарських майданчиків на прибудинкових територіях. При цьому її встановлені розміри були втричі більші за площу, відведену для відпочинку населення, і майже вдвічі - для занять спортом", - написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Мінрегіон прибрав застарілу норму про необхідність проектування господарських майданчиків і натомість збільшив розміри майданчиків для відпочинку дорослих удвічі (до 0,2 кв. м на людину), спортивних майданчиків - удесятеро (до 2 кв. м на людини).

"Для тих, хто все-таки ще не готовий розпрощатися з цією радянською традицією (облаштування господарських майданчиків - ІФ), у нових ДБН залишилася можливість проектувати невеликі господарські майданчики (0,1 кв. м на людину), але тільки за рішенням органів місцевого самоврядування", - зазначив Л.Парцхаладзе.

Ці ДБН діє для проектування нових і реконструкції наявних житлових кварталів. Оновлені норми вже опубліковано, вони почнуть діяти з 1 вересня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА