17:32 05.06.2018

ЄК зупинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту феросиліцію українського походження

1 хв читати
ЄК зупинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту феросиліцію українського походження

Європейська комісія (ЄК) зупинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту до Євросоюзу феросиліцію українського і єгипетського походження, відповідне рішення оприлюднено в Офіційному виданні ЄС.

"Завершення антидемпінгового розслідування і незастосування мит до такого виду продукції є перемогою українського бізнесу і профільної асоціації", - цитує прес-служба заступника міністра економічного розвитку і торгівлі - торгового представника України Наталію Микольську на сайті Мінекономрозвитку і торгівлі.

Раніше Українська Асоціація виробників феросплавів повідомляла, що у відповідь на своє звернення до ЄК отримала підтвердження інформації про припинення зазначеного антидемпінгового розслідування.

Як повідомлялося, Європейська асоціація виробників феросплавів (Euroalliages), що представляє інтереси найбільших європейських виробників феросиліцію, серед яких Ferropem, Ferroatlantica, OFZ і Huta Laziska (на ці чотири компанії припадає 90% загального обсягу виробництва цього феросплаву в країнах Євросоюзу), 19 червня 2017 року подала скаргу до ЄК про демпінг при імпорті з України і Єгипту феросиліцію за кодами 7202 21 00, 7202 29 10 і 7202 29 90. На підставі скарги було порушено антидемпінгове розслідування, період розслідування - з 1 липня 2016 року до 30 червня 2017 року.

Під час розслідування з'явилося повідомлення, що ЄК може ввести мито на ввезення феросиліцію з України в розмірі 26,2-39,7%, з Єгипту - 30,8-44,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА