12:54 06.06.2018

Гройсман підписав подання до Ради на звільнення міністра фінансів України Данилюка

2 хв читати
Гройсман підписав подання до Ради на звільнення міністра фінансів України Данилюка

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

"Підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Прем'єр зазначив, що О.Данилюк "не вніс корективи до обраної ним лініъ поведінки" навіть після "обговорення цієї ситуації з членами урядової команди".

"Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатися в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання. В умовах тих викликів, які ми маємо, питання зміни голови Міністерства фінансів маэ бути вирішено невідкладно", - наголосив В.Гройсман.

Як повідомлялося, на засіданні уряду 23 травня О.Данилюк безуспішно намагався домогтися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра з питань митної політики. Після короткої суперечки з прем'єром В.Гройсманом міністру було відмовлено в цьому проханні. Пыд час обміну думками міністр фінансів навіть допустив підготовку подання про його відставку, але пізніше заявив, що не має наміру подавати у відставку.

Глава Мінфіну також звернувся до послів G7 з листом, щоб уникнути можливих маніпуляцій навколо інформації про його конфлікт з главою уряду. Згідно з документом, оприлюдненим "Економічною правдою" 31 травня, який було написано до поїздки В.Гройсмана до Брюсселя 25 травня, О.Данилюк наголосив, що наполягає на праві формувати самостійно свою команду без узгодження з прем'єром або президентом, який хотів призначення заступником міністра осіб, яких лобіюють депутати Ігор Кононенко та Ніна Южаніна.

Прем'єр-міністр України В.Гройсман вважає неприйнятним лист міністра фінансів О.Данилюка послам "Великої сімки", в якому останній поінформував про конфлікт з прем'єр-міністром.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА