15:58 06.06.2018

Кіпрський суд ухвалив рішення про "розмороження" активів СКМ у спорі щодо "Укртелекому"

3 хв читати
Кіпрський суд ухвалив рішення про "розмороження" активів СКМ у спорі щодо "Укртелекому"

 Окружний суд Нікосії ухвалив рішення на користь фінансово-промислової групи України "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), однієї з провідних в Україні, в спорі з компанією Raga Establishment стосовно статусу "Укртелекому", скасувавши розпорядження кіпрського суду від 27 грудня 2017 року про обмеження на відчуження ("замороження") деяких активів групи СКМ.

"Активи СКМ розморожено", - йдеться в повідомленні прес-служби СКМ у середу.

Директор із міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами CКM Джок Мендоза-Вілсон, чиї слова наведено в релізі, уточнив, що йдеться про зняття всіх обмежень на розпорядження активами групи СКМ, які були накладені за грудневою забороною суду.

"У своєму рішенні суд зазначив, що в грудні 2017 року компанія Raga неправомірно добилася судової заборони, для якої були відсутні реальні підстави. Це наочно демонструє поведінку Raga в спорі та істинний характер її позовів проти групи СКМ на території Кіпру", - наголосив Дж.Мендоза-Вілсон.

Він заявив, що СКМ продовжить активно захищатися від позовів Raga Establishment і обстоювати свої позиції на території Кіпру та в інших юрисдикціях.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року в результаті правового спору групи СКМ із компанією Raga Establishment щодо статусу "Укртелекому" Окружний суд Нікосії наклав тимчасовий арешт на суму до $820 млн на низку компаній групи СКМ, розташованих на Кіпрі.

СКМ обстоює в судах позицію, що Raga Establishment не виконала обов'язкові умови договору купівлі-продажу "Укртелекому", укладеного з українською групою в 2013 році. Зокрема, в цьому договорі Raga заявляла про виконання умов приватизаційного договору 2011 року з Фондом держмайна України, згідно з яким вона взяла на себе зобов'язання активно інвестувати в розвиток інфраструктури "Укртелекому".

"Дізнавшись, що Raga не виконала умови приватизаційного договору з державою Україна, група СКМ спробувала розірвати угоду про купівлю і вимагала повернути їй передоплату у розмірі $100 млн. Проте Raga Establishment подала позов проти CКM (до Лондонського міжнародного арбітражного суду, LCIA - ІФ) із вимогою виплатити їй повну суму у розмірі $760 млн за актив, який може бути повернений у державну власність", - йдеться в релізі СКМ.

У вересні 2016 року СКМ подала зустрічний позов в LCIA, вимагаючи анулювати угоду купівлі-продажу "Укртелекому", в результаті чого його акції було б повернено Raga, проте LCIA прийняв рішення на користь Raga, зобов'язавши СКМ доплатити близько $760 млн за "Укртелеком".

Доки тривали арбітражні розгляди, у квітні 2017 року ФДМ подав позов про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу "Укртелекому" через невиконання покупцем зобов'язань за цим договором. Українські суди постановили розірвати приватизаційний договір щодо "Укртелекому" через невиконання інвестзобов'язань, повернути акції компанії в держвласність. Вони також зобов'язали ТОВ "ЕСУ" (колишня дочірня компанія Raga, що виступала безпосереднім покупцем "Укртелекому" під час приватизації, а тепер дочірня компанія СКМ) сплатити штраф у розмірі $81 млн. Нині цей спір перебуває на стадії касації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА