18:55 06.06.2018

"Укрзалізниця" оприлюднить інформацію про фінансові платежі на порталі Є-data

2 хв читати
"Укрзалізниця" оприлюднить інформацію про фінансові платежі на порталі Є-data

ПАТ "Укрзалізниця" підписала меморандум про співпрацю з державною установою "Відкриті публічні фінанси" і починає публікувати інформацію про фінансові транзакції на порталі Є-data, повідомив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов.

"На сьогодні "Укрзалізниця" буде першою компанією, яка розкриє всі свої фінансові транзакції. Крім нас, подібні речі робить тільки Держказначейство", - сказав Є.Кравцов на прес-конференції в середу.

Як зазначив директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев, компанія починає публікувати дані по транзакціях з 1 квітня поточного року.

"За попередніми підрахунками, це повинно бути понад 100 тис. транзакцій. Сьогодні, в перший день після підписання меморандуму, ми зробили перше завантаження і оприлюднили понад 23,5 тис. платежів, які відбулися з 1 квітня дотепер. Далі в режимі реального часу, щодня будемо поповнювати систему новими документами", - сказав А.Рязанцев, зазначивши, що загальна сума транзакцій, починаючи з другого кварталу до кінця року, становитиме не менше 10 млрд грн.

За його словами, наступний крок - це оприлюднення всіх договорів у публічному просторі. Основний очікуваний ефект від таких заходів – запобігання корупційним ризикам і відновлення довіри до компанії, підкреслив А.Рязанцев.

За словами Є.Кравцова, напрацювання такої платформи, яка дозволила б автоматично публікувати таку інформацію на порталі Є-data, обійшлася "Укрзалізниці" в 100 тис. грн.

"Той модуль, який ми створили разом (з "Укрзалізницею"- ІФ) дозволить надати громадськості ще більше даних, щоб ставити державним управлінцям не дуже зручні питання. Але у мене наступне питання - а хто наступний? Закликаю, запрошую до співпраці і "Укрпошту", і аеропорт "Бориспіль", і "Нафтогаз", і "Київпастранс" продемонструвати свою відкритість", - прокоментував директор ДУ "Відкриті публічні фінанси" Олександр Комареус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА