12:13 12.06.2018

Маркарова допускає виконання держбюджету-2018 без скорочення видатків за дефіциту 2,4% ВВП

2 хв читати
Маркарова допускає виконання держбюджету-2018 без скорочення видатків за дефіциту 2,4% ВВП

В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова допускає виконання держбюджету на 2018 рік без скорочення видатків за дефіциту на рівні 2,4% ВВП.

"Ми, безумовно, утримаємо дефіцит цього року в цій цифрі, яка є (плановий дефіцит держбюджету 2,4% ВВП - ІФ). Сподіваюся, нам вдасться обійтися без драматичних скорочень за доходами і фінансуванням. Ми плавно виконаємо бюджет", - сказала вона в інтерв'ю ТСН.

Вона також відзначила важливість повернення до трирічного бюджетного планування, наголосивши, що головним своїм завданням ставить проведення ефективної бюджетної політики.

При цьому О.Маркарова зазначила, що хоча питання перегляду бюджету не стоїть, відбувається обговорення програм, які можуть збільшити його дефіцит. "Нині стоїть питання ціноутворення на газ та деяких уточнень у бюджеті. Але не перегляду бюджету, а обговорення тих програм, які можуть збільшити дефіцит, і як ми діятимемо. Я не прогнозую серйозних питань щодо бюджету, наступного тижня ми будемо цим займатися", – наголосила вона.

Мінфін враховує ризик недоотримання запланованих від приватизації надходжень і вважає, що отримання навіть половини запланованих від приватизації доходів буде добрим результатом. "Ми завжди оцінюємо, яка у нас сума під ризиком і яку нам доведеться позичати. Ми наразі не отримали підтвердження від Фонду держмайна. Якщо отримаємо половину суми, це буде суттєвий результат. Ми для себе оцінюємо ці ризики 50 на 50, і вже у вересні знатимемо точно, де нам позичати", – зазначила О.Маркарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА