13:09 12.06.2018

НАЗК внесло приписи главі Міненерговугілля та главі Держпродспоживслужби

2 хв читати
НАЗК внесло приписи главі Міненерговугілля та главі Держпродспоживслужби

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, голові Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) Володимиру Лапі та керівнику виконкому Тернопільської міськради Сергію Надалу.

Як повідомляється на сайті НАЗК у вівторок, припис І.Насалику внесено стосовно в. о. директора Українського науково-дослідного та проектно-розвідувального інституту промислової технології Антона Чередниченка. Встановлено, що він повідомив Міненерговугілля про наявність потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною, однак керівник органу, до повноважень якого належить звільнення (ініціювання звільнення) з посади, не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів відповідно до вимог ст. 28 закону "Про запобігання корупції".

НАЗК вимагає вжити заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності в. о. директора інституту, провести службове розслідування та притягнути винних до встановленої законом відповідальності.

Припис В.Лапі внесено стосовно колишнього керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олександра Тертишника. Він знав, що в структурі працюють дві його рідні сестри і є ризик виникнення зумовленого цими обставинами конфлікту інтересів, але не вжив заходів для запобігання цьому. Водночас керівник територіального органу своїми діями фактично створив умови для виникнення в однієї з сестер потенційного конфлікту інтересів, тимчасово визначивши її в. о. начальника ГУ Держпродспоживслужби.

Нацагентство вимагає провести службове розслідування і розглянути питання про притягнення винних до відповідальності.

Крім того, внесено припис керівнику виконавчого комітету Тернопільської міської ради С.Надалу. На неодноразові запити НАЗК міськрада не надала інформації та документів щодо можливих порушень депутатами ради вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Згідно з приписом, НАЗК вимагає надати запитувані документи, провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винної особи до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА