14:32 12.06.2018

"Укрзалізниця" запускає пілотний проект із гарячого харчування в нічних поїздах

2 хв читати
"Укрзалізниця" запускає пілотний проект із гарячого харчування в нічних поїздах

 ПАТ "Укрзалізниця" запускає пілотний проект щодо повноцінного гарячого харчування в чотирьох потягах, які йдуть за маршрутами №81 (Київ - Ужгород), №104 (Київ - Маріуполь), №7 та №749 (Київ - Івано-Франківськ ).

"Є кілька технологій впровадження гарячого харчування: сухі пайки, формат місцевої доставки на станціях, а також той варіант, який ми презентуємо сьогодні - приготування їжі безпосередньо в поїздах. Ми запускаємо тестову експлуатацію протягом наступного кварталу, і за результатами визначимо підхід для всіх або більшості поїздів в Україні. Крім того, потрібно перевірити, наскільки популярною буде така послуга серед наших клієнтів", - повідомив під час презентації в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

За його словами, партнерами "Укрзалізниці" у цьому проекті виступили компанії "Перша проба" і GFS, які займаються постачанням і виробництвом їжі.

Пропоноване меню містить сніданки, перші та другі страви, ланчбокси, сандвічі, снеки, десерти і напої. Вартість сніданку становитиме 30-50 грн, першої страви - 40 грн, другої - 40-70 грн, вартість ланчбоксу, залежно від його вмісту, - 95-115 грн.

За словами Є.Кравцова, пасажири зможуть замовити їжу через спеціальних стюардів, а в подальшому "Укрзалізниця" планує впровадити замовлення через мобільний додаток. Розрахуватися за послугу можна готівкою або банківською карткою. Готувати їжу будуть в окремому вагоні або в спеціально обладнаному купе.

За даними в.о. голови правління "Укрзалізниці", всі витрати із впровадження проекту взяли на себе компанії, які надаватимуть харчування. Він також зазначив, що плата, яку "Укрзалізниця" отримує за договором з компаніями-постачальниками харчування, набагато перевищує попередні доходи ПАТ від послуг харчування.

Як повідомив співзасновник компанії GFS Борис Шестопалов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", виробник розраховує інвестувати в запуск проекту до 500 тис. грн, однак точну суму вже вкладених грошей Б.Шестопалов не назвав.

За словами Є.Кравцова, "Укрзалізниця" найближчим часом запустить ще кілька таких проектів у співпраці з іншими компаніями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА