16:43 12.06.2018

Алієв на зустрічі з Порошенком запросив Україну до участі в Південному газовому коридорі

1 хв читати
Алієв на зустрічі з Порошенком запросив Україну до участі в Південному газовому коридорі

 Президент України Петро Порошенко і президент Азербайджану Ільхам Алієв на зустрічі в Туреччині обговорили питання поглиблення співпраці в енергетичній сфері та констатували активізацію діалогу на всіх рівнях.

"Президент Азербайджану запросив Україну до участі в проекті "Південний газовий коридор", - повідомила прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

У контексті підготовки до проведення в Києві чергового засідання спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічної співпраці відзначено істотне зростання обсягів торгівлі між двома країнами за підсумками 2017 року.

І.Алієв подякував президенту України за створення сприятливих умов для відкриття Торгового дому Азербайджану в Києві.

Сторони також висловили готовність до подальшого розширення взаємовигідних відносин в тристоронньому форматі Україна-Азербайджан-Туреччина.

Глави держав відзначили обопільну незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн. П.Порошенко та І.Алієв обмінялися думками щодо підготовки шостого засідання Ради президентів України та Азербайджану в рамках планованого офіційного візиту президента Азербайджану в Україну.

Як відомо, П.Порошенко перебуває з робочим візитом в Туреччині для участі в церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який є частиною проекту "Південний газовий коридор" (ПГК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА