12:56 13.06.2018

Україна за 4 міс. 2018 р. збільшила експорт агропродукції до ЄС на 8,3%

2 хв читати

Експорт української аграрної продукції в європейські країни за січень-квітень 2018 року становив $1,9 млрд і збільшився на 8,3% (або $145 млн) порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Як повідомило Міністерство аграрної політики і продовольства, за цей період зовнішньоторговельний обіг аграрними і харчовими товарами між Україною та країнами Європейського Союзу збільшився майже на 14% і становив $2,8 млрд.

"Найбільшим попитом у європейських споживачів сьогодні користуються такі українські продукти, як зернові злаки, їхній експорт у ЄС за цей період становив $749,5 млн, рослинна олія - $370,9 млн, насіння олійних культур - $194,3 млн, залишки і відходи харчової промисловості - $177,2 млн, м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці - $76,4 млн", - цитується в повідомленні заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, на сьогодні вже повністю вичерпано основні імпортні тарифні квоти ЄС на український мед, солод і пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, кукурудзу, пшеницю і борошно. Майже в повному обсязі залишаються невикористаними квоти на часник, овес, цукор, гриби, продукцію з обробленого молока, цукрові сиропи та інші продукти.

"Зауважу, що ще не повністю використано додаткові квоти за принципом "перший прийшов - перший обслуговується" на такі товари: виноградний сік, овес, мед, ячмінна крупа, оброблені томати. Також не вичерпані додаткові квоти за принципом "ліцензування" на ячмінь і ячмінне борошно, яйця, альбумін і молоко ", - зазначила О.Трофімцева.

Загальний український аграрний і харчовий експорт в усі країни світу за чотири місяці 2018 становив майже $6 млрд. Вагому частку в товарній структурі експорту мають зернові культури - 37%, рослинні олії - 26,1% і насіння олійних культур - 9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА