16:12 14.06.2018

НКРЕКП видала "Київтеплоенерго" ліцензію і запропонувала для обговорення тарифи на тепло та електрику

3 хв читати
НКРЕКП видала "Київтеплоенерго" ліцензію і запропонувала для обговорення тарифи на тепло та електрику

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні 14 червня видала КП "Київтеплоенерго" ліцензії на здійснення господарської діяльності на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також затвердила проект постанови про тарифи на виробництво теплової енергії, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з повідомленням, відповідне постанова набирає чинності з 1 серпня.

За даними КМДА, тариф на електроенергію з 1 серпня планується встановити на рівні 182,91 коп./КВт-год. Тариф на виробництво тепла для централізованого опалення і постачання гарячої води для населення НКРЕКП пропонує встановити в розмірі 784,58 грн/Гкал, для релігійних організацій - 477,19 грн/Гкал, для держустанов - 1187,20 грн/Гкал, для інших споживачів - 1186,56 грн/Гкал. Згідно з інформацією прес-служби, НКРЕКП проводить відкрите обговорення тарифів.

Як повідомлялося раніше, тариф на виробництво тепла на потужностях ТЕЦ є тільки однією зі складових кінцевої вартості послуги централізованого опалення для киян.

На підставі тарифу на виробництво тепла на потужностях ТЕЦ, а також з урахуванням вартості виробництва тепла на котельнях (яка вище, ніж на ТЕЦ) і виробничо-технологічних втрат затверджується загальний тариф компанії на виробництво тепла. Потім до нього додаються тариф на транспортування та постачання теплової енергії - таким чином, формується кінцевий тариф на теплову енергію. На останньому етапі формується тариф уже на послугу централізованого опалення, який і вказується в платіжках для споживачів (крім кінцевого тарифу на теплову енергію, до нього входять також вартість банківських послуг і витрати на роботу абонентської служби.

Наприклад, для "Київенерго" тариф на виробництво тепла на потужностях ТЕЦ для потреб населення був встановлений НКРЕКП на рівні 783,05 грн за Гкал (без ПДВ). З урахуванням вартості виробництва тепла на котельнях і виробничо-технологічних втрат загальний тариф на виробництво тепла для "Київенерго" був зафіксований на рівні 1005,13 грн (без ПДВ). До нього додавався тариф на транспортування (96,42 грн) і поставку (3,41 грн) тепла - таким чином, кінцевий тариф на теплову енергію для "Київенерго" становив 1104,96 грн (без ПДВ). Тариф на послугу з централізованого опалення, що передбачає, крім кінцевого тарифу на тепло, ще й вартість банківських послуг, витрати на роботу абонентської служби, зафіксований НКРЕКП для "Київенерго" на рівні 1355,83 грн (з ПДВ) - ця цифра і вказувалася в платіжках для споживачів.

Як повідомлялося, раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 повинні перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі - до 1 серпня поточного року.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА