19:05 14.06.2018

Газовий термінал у Свіноуйсьце може забезпечувати Україну газом не з РФ

2 хв читати
Газовий термінал у Свіноуйсьце може забезпечувати Україну газом не з РФ

Новий польський термінал для приймання та регазифікації скрапленого газу у Свіноуйсьце є одним із пріоритетів українсько-польського співробітництва, заявила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член Міжпарламентської асамблеї, співголова групи дружби між Україною та Польщею Оксана Юринець.

Як повідомляє в четвер прес-служба партії "БПП", у Варшаві відбулося десяте засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща.

"Одним із найважливіших пунктів програми засідання десятої Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща у Варшаві був візит до Свіноуйсьце, де ми мали можливість ознайомитися з роботою нового термінала для приймання та регазифікації скрапленого газу, який сусіди будували сім років, вклавши $700 млн у будівництво і понад $1 млрд у введення в експлуатацію. Це один з елементів звільнення від російської газової голки. І не лише поляків, а й нас, українців", - розповіла О.Юринець за результатами засідання асамблеї.

За словами нардепа, новий термінал здатний приймати до 5 млрд куб. м природного газу на рік із можливістю збільшити потужність до 10 млрд куб. м. Уже відбуваються поставки газу з Катару, успішно відбувся прийом з Норвегії та США.

"Для нас важливо, що термінал може забезпечувати не російським газом і Україну. Тим паче, що під час візиту до Катару в березні президент Петро Порошенко домовився про постачання нам тамтешнього блакитного палива, в тому числі і через новий термінал у Польщі. Триває процедура остаточних домовленостей. Сподіваємося і наш візит до Свіноуйсьце сприятиме пришвидшенню цього процесу", - резюмувала О.Юринець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА