10:22 15.06.2018

Глава НБУ представив кандидатури Рожкової на посаду першого заступника та Холода до складу правління

2 хв читати
Глава НБУ представив кандидатури Рожкової на посаду першого заступника та Холода до складу правління

Глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій представив Раді центробанку кандидатури члена правління Катерини Рожкової для затвердження на посаду першого заступника та Сергія Холода на посаду заступника голови правління.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Нацбанку, Я.Смолій розраховує на підтримку Радою запропонованих кандидатур.

У прес-службі при цьому нагадали, що згідно із законом "Про Національний банк України", правління центробанку складається з шести осіб: голови, першого заступника і чотирьох заступників голови. Заступників призначає на посади Рада НБУ за поданням глави центробанку.

Як повідомлялося, К.Рожкова, 1972 р. н., закінчила Київський національний економічний університет та Міжнародний інститут менеджменту. У 1998-2005 роках працювала у банку "Аваль", пройшовши шлях від економіста до директора фінансового департаменту, потім у 2006-2008 роках була заступником голови правління і на інших посадах в Ерсте Банку, в 2009 році півроку очолювала департамент безвиїзного банківського нагляду НБУ, а в 2010-2013 роках обіймала посаду заступника голови правління Фінбанку.

Із 2013 року К.Рожкова працювала заступником голови правління Платинум Банку, а з 2014 року до червня 2015 року - виконувала обов'язки голови правління цього банку, потім з 10 червня 2015 року перебувала на посаді директора департаменту банківського нагляду НБУ.

У січні 2016 року К.Рожкову було призначено виконувачем обов'язків заступника глави НБУ з питань роботи блоку пруденційного нагляду, який раніше очолював Олександр Писарук.

У березні-2018 Нацбанк ініціював конкурс на посаду заступника глави правління, що відповідає за діяльність блоку "Платіжні системи та грошовий обіг", переможцем якого було оголошено С.Холода. Він має 27-річний досвід роботи у банківській сфері, зокрема багаторічний керівний досвід на посадах заступника голови і члена правління низки українських банків, зокрема, Сведбанку, ТАСкомбанку, ВТБ Банку. Крім того, С.Холод очолював напрям розвитку інформаційних технологій в Індекс-Банку (зараз - Креді Агріколь Банк) і Райффайзенбанку Україна (з кінця 2006 року - ОТП Банк). Крім того, в 1991-2002 роках С.Холод був одним із керівників проекту зі створення та розвитку електронної пошти і телекомунікаційної мережі системи електронних платежів Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА