15:34 15.06.2018

Рада НБУ затвердила Холода заступником голови центробанку і Рожкову першим замом

2 хв читати
Рада НБУ затвердила Холода заступником голови центробанку і Рожкову першим замом

Рада Національного банку України (НБУ) на позачерговому засіданні в п'ятницю затвердила призначення заступником голови центробанку Сергія Холода і першим заступником - Катерину Рожкову, повідомляється на сайті НБУ.

С.Холод відповідатиме за блок "Платіжні системи і грошовий обіг", К.Рожкова продовжить курирувати напрямок "пруденційного нагляду".

"Я ціную професіоналізм і незалежність К.Рожкової. За роки роботи в Національному банку вона зарекомендувала себе висококваліфікованим топ-менеджером, який приймає на себе відповідальність, в тому числі в проектах державної ваги, є лідером і бездоганним авторитетом для колег і ринку, має визнання міжнародних партнерів. Вона успішно завершила очищення банківської системи і забезпечила реалізацію ряду стратегічних проектів. Це створило надійний фундамент для перезавантаження банківського сектора і посилення його ролі в підтримці економічного зростання та фінансової стабільності", - цитується в повідомленні голова НБУ Яків Смолій.

Коментуючи призначення С.Холода, глава центробанку зазначив, що той є найбільш вдалою кандидатурою, яка допоможе Нацбанку втілити амбітні завдання щодо масштабної перебудови в країні сashless economy, перезавантаження системи електронних платежів центробанку, вивчення нових можливостей в грошовій сфері.

"Як виходець з Нацбанку. С.Холод добре знає і розуміє природу його діяльності. Він поєднує досвід побудови і розвитку системи електронних платежів центробанку і одночасно знання потреб учасників банківського сектора зсередини. Його повернення в НБУ привнесе нове стратегічне бачення інноваційного розвитку центрального банку і банківського сектору", - сказав Я.Смолій.

У повідомленні також зазначається, що С.Холод успішно пройшов спеціальну перевірку, а також, відповідно до встановлених вимог і процедур, оприлюднив декларацію про доходи за 2017 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА