11:10 18.06.2018

"Нафтогаз" звернувся до Апеляційного суду Швеції для виконання рішення Стокгольмського арбітражу

2 хв читати
"Нафтогаз" звернувся до Апеляційного суду Швеції для виконання рішення Стокгольмського арбітражу

НАК "Нафтогаз України" звернувся до Апеляційного суду Швеції, який 13 червня видав наказ про призупинення процедури виконання рішення Стокгольмського арбітражу за клопотанням ПАТ "Газпром" (РФ), повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Сьогодні ми зробили подання до Апеляційного суду Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до Апеляційного суду, як правило, є публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато цікавого!" - написав він на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Як повідомлялося, клопотання було подано "Газпромом" 7 червня 2018 року в зв'язку з оскарженням арбітражного рішення щодо транзитної угоди й діями "Нафтогазу" стосовно примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу в різних юрисдикціях.

"Нафтогаз України" висловив надію на скасування Апеляційним судом округу Свеа наказу про призупинення процедури виконання рішення Стокгольмського арбітражу після подачі своїх контраргументів, оскільки він було прийнято судом без урахування пояснень і аргументів НАК.

Наказ Апеляційного суду означає лише тимчасове припинення подальших дій "Нафтогазу" за процедурою стягнення $2,6 млрд із "Газпрому". Водночас він не призводить до скасування рішень арбітражу і не дає "Газпрому" можливість вимагати від "Нафтогазу" повернення $2,1 млрд, уже зарахованих рішенням арбітра в якості компенсації НАК.

Наприкінці травня - початку червня "Нафтогаз України" повідомив, що на території Швейцарії, Нідерландів та Англії вдається до дій з примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу стосовно розгляду щодо транзитної угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА