13:53 18.06.2018

"Укрзалізниця" просить включити до держпрограми з безпеки на дорогах будівництво чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів з інтенсивним автобусним рухом

2 хв читати
"Укрзалізниця" просить включити до держпрограми з безпеки на дорогах будівництво чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів з інтенсивним автобусним рухом

 ПАТ "Укрзалізниця" очікує від Міністерства інфраструктури України рішення про включення до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року будівництво чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів з інтенсивним автобусним рухом.

Про це йдеться в повідомленні ПАТ із посиланням на в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова.

За його словами, відповідну пропозицію про виділення з державного дорожнього фонду 730 млн грн на проектування, будівництво шляхопроводів і демонтаж залізничних переїздів з автобусним рухом на чотирьох напрямках, де є гостра потреба покращити дорожню інфраструктуру, насамперед для безпеки громадян, "Укрзалізниця" подала ще восени минулого року.

"Дохідна частина дорожнього фонду формується значною мірою за рахунок акцизу на паливо. Оскільки "Укрзалізниця" є однією з найбільших компаній - споживачів дизпалива в Україні, витрачаючи на його придбання близько 7 млрд грн на рік, ми вважаємо справедливим передбачити частку коштів дорожнього фонду саме на потреби залізничної безпеки інфраструктури", - наголосив голова "Укрзалізниці".

Зокрема, пропозиції "Укрзалізниці" стосувалися будівництва шляхопроводів у межах міста Бердичева Житомирської області (переїзд 30 км перегону Бердичів - Демчин), у Боярці Київської області (переїзд 878 км станції Боярка), в Дніпрі (переїзд 200 км станції Нижньодніпровськ-Вузол) і в межах села Ясенівці Львівській області (переїзд 1407 км перегону Красне - Золочів).

"Ми певні, що найоптимальнішим варіантом для забезпечення безпеки руху є той, коли автомобільні та залізничні шляхи не перетинаються. Це дозволить запобігти трагедіям на залізничних переїздах, які, на жаль, трапляються з вини горе-водіїв, які грубо порушують правила дорожнього руху", - наголосив Є.Кравцов.

За його словами, за п'ять місяців 2018 на залізничних переїздах і коліях поза переїздами сталися 33 випадки ДТП, що на два випадки більше, ніж за відповідний період минулого року.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України має намір у 2018 році додатково профінансувати безпеку доріг за рахунок акцизів на імпортні нафтопродукти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА