12:27 20.06.2018

Кабмін підтримав план дій щодо боротьби з контрабандою

1 хв читати
Кабмін підтримав план дій щодо боротьби з контрабандою

 Кабінет Міністрів України затвердив план дій щодо боротьби з контрабандою і тіньовими схемами на митниці, напрацьований прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом спільно з силовими відомствами та Державною фіскальною службою (ДФС).

"Ми підбиватимемо підсумки щомісяця, робитимемо це публічно, щоб зрозуміти, де у нас слабкі місця. У тому числі і щодо кадрів", - сказав прем'єр під час засідання уряду в середу.

За словами В.Гройсмана, поряд із давно існуючими схемами, з якими раніше боролися правоохоронці (заниження митної вартості товару, оформлення вантажних транспортних засобів із товаром як порожніх, "пересорт" - оформлення елітних товарів як дешевих), цього року було зафіксовано нові маніпуляційні схеми.

"У нейтральні води України заходять танкери з паливно-мастильними матеріалами, до них підходять невеликі за обсягом судна і забирають ці матеріали без розмитнення або оформлення. Потім вони потрапляють на автозаправні станції, зокрема і матеріали сумнівної якості", - сказав прем'єр-міністр, представляючи план дій.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, очікувані надходження від таких заходів можуть сягнути 70-100 млрд грн.

Прем'єр-міністр також анонсував на 21 червня всеукраїнську селекторну нараду з головами усіх областей на зазначену тему.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА