16:24 20.06.2018

ДТЕК створив нові компанії-постачальники електроенергії в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях

2 хв читати
ДТЕК створив нові компанії-постачальники електроенергії в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях

 Енергохолдинг ДТЕК створив ТОВ "Київські енергетичні послуги", ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги" та ТОВ "Донецькі енергетичні послуги", які здійснюватимуть постачання електроенергії у відповідних регіонах, повідомила прес-служба холдингу.

"Компанії-постачальники універсальних послуг створено в рамках підготовки ДТЕК до роботи в умовах нового конкурентного ринку електроенергії, що відповідає європейським стандартам. Свою фактичну діяльність нові компанії розпочнуть у четвертому кварталі 2018 року", - зазначено в повідомленні.

Національна комісія, що здійснює регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 14 червня вирішила видати компаніям "Київські енергетичні послуги", "Дніпровські енергетичні послуги" та "Донецькі енергетичні послуги" ліцензії на постачання електроенергії.

У прес-службі ДТЕК уточнили, що закон України "Про ринок електричної енергії" передбачає поділ операторів системи розподілу, виробництва, передання та постачання електроенергії.

У 2018 році ДТЕК розпочав підготовку до такого поділу, виокремивши свої дистрибуційні активи в спеціальний холдинг - "ДТЕК Мережі". До нього ввійшли, зокрема, ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" та АТ "ДТЕК Донецькі електромережі", які наразі об'єднують функції розподілу та постачання електроенергії. До кінця 2018 року "ДТЕК Київські електромережі", "ДТЕК Дніпровські електромережі" та "ДТЕК Донецькі електромережі" зосередяться виключно на розподілі електроенергії. Функцію з постачання електроенергії споживачам буде передано компаніям "Київські енергетичні послуги", "Дніпровські енергетичні послуги" та "Донецькі енергетичні послуги".

Як повідомлялося, ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА