18:26 20.06.2018

"Цифровий розрив" в Україні поступово зменшується - ІнАУ

2 хв читати
"Цифровий розрив" в Україні поступово зменшується - ІнАУ

 В Україні поступово зменшується "цифровий розрив", тобто непропорційність використання сучасних цифрових технологій (насамперед Інтернету) різними соціальними групами, йдеться в повідомленні на сайті Інтернет-асоціації України (ІнАУ) з посиланням на результати дослідження компанії Factum Group Ukraine, проведеного у травні 2018 року.

"Спостерігається поступове зменшення "цифрового розриву". Так, сукупна частка інтернет-користувачів у селах і містах із населенням до 100 тис. збільшилася з 51% три роки тому (на кінець другого кварталу 2015 року) приблизно до 56% на сьогодні, а інтернет-проникнення в українських селах сягнуло 53%"- повідомляється у звіті.

У компанії також зазначають, що інтернет-проникнення за регіонами вирівнюється.

Згідно з повідомленням, з урахуванням зменшення загальної чисельності населення України інтернет-проникнення у травні 2018 року дещо збільшилося порівняно з кінцем 2017 року - з 64,04% до 64,9%.

Згідно з дослідженням, у містах із населенням понад 100 тис. жителів проживають 56% активних інтернет-користувачів, а регулярними користувачами Інтернету є 75% жителів.

У містах із населенням менше ніж 100 тис. жителів регулярними користувачами Інтернету є 65% населення.

Крім того, повідомляється, що частка інтернет-користувачів старше 55 років за останні три роки зросла з 12% до 15%, а проникнення у віковій категорії 55-64 роки сягнуло 44%. Користувачів старше 65 років, за підсумками дослідження, в Україні лише 15%.

На першому місці серед інтернет-девайсів - смартфон (57% користувачів), на другому - домашній ноутбук (45%), на третьому - стаціонарний домашній комп'ютер (39%). При цьому з робочих ноутбуків і комп'ютерів у мережу заходять лише 5% користувачів.

Із дослідження виключені окупований Росією Крим і тимчасово непідконтрольні території Луганської та Донецьких областей.

Дослідження проводилося з ініціативи ІнАУ.

Як повідомлялося, за даними "Укртелекому", можливості користуватися високошвидкісним Інтернетом позбавлені 8,3 млн осіб, які проживають у 21,749 тис. сіл України.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ініціює створення "цифрового" урядового комітету - з питань розвитку цифрової економіки та суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА