20:59 20.06.2018

Кембриджський університет розмістив інфляційні облігації

2 хв читати

Кембриджський університет в середу розмістив 50-річні облігації, індексовані по інфляції, на 300 млн фунтів стерлінгів, пише Financial Times.

Крім того, один з найстаріших університетів світу розмістив звичайні облігації з терміном обігу 60 років на 300 млн фунтів.

Для визначення рівня інфляції організатори угоди вибрали індекс споживчих цін (CPI), тоді як інфляційні облігації британського уряду використовують індекс роздрібних цін (RPI), що неодноразово викликало нарікання експертів, повідомляє агентство Bloomberg.

Національне статистичне управління (ONS) Великої Британії раніше попереджало уряд країни про те, що RPI - недосконалий інструмент, який не слід використовувати для нових випусків суверенних бондів. Глава Банку Англії Марк Карні в цьому році також відзначав, що RPI має суттєві недоліки і що Великій Британії варто відмовитися від його використання. Сам ЦБ таргетує інфляцію згідно CPI.

Основна відмінність між двома індикаторами інфляції полягає в тому, що RPI враховує вартість житла і тому зазвичай його значення дещо вище. Крім того, в 2012 році ONS встановило, що зміна системи збору даних про ціни на одяг внесла спотворення до RPI. Зроблений Кембриджем вибір на користь CPI допоможе краще врівноважити активи і зобов'язання, вважають експерти.

За оцінками Банку Англії, різниця між RPI і CPI становить близько 0,7 процентного пункту за рік.

Кембриджський університет має найвищий рейтинг провідних рейтингових агентств світу - "AAA", що вище суверенного рейтингу Великої Британії.

Попит на його інфляційні облігації склав 800 млн фунтів, а заявки на обидва транші - 1,7 млрд фунтів, майже втричі перевищивши обсяг розміщення.

Британські вузи останнім часом активізувалися на борговому ринку. У грудні Оксфордський університет вперше в своїй історії здійснив розміщення облігацій, причому терміном відразу на 100 років, виручивши 750 млн фунтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА