13:35 21.06.2018

Наглядова рада НСТУ пропонує Кабміну створити спецфонд із фінансування суспільного мовлення за рахунок 50% надходжень ренти за РЧР

2 хв читати
Наглядова рада НСТУ пропонує Кабміну створити спецфонд із фінансування суспільного мовлення за рахунок 50% надходжень ренти за РЧР

 Наглядова рада і правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана забезпечити повноцінне фінансування мовника і розглянути можливість спрямування 50% фактичних надходжень від ренти за користування радіочастотним ресурсом (РЧР) у спеціальний фонд держбюджету для підтримки НСТУ, повідомляється на сайті мовника.

"Просимо розглянути можливість ініціювання урядом змін до Бюджетного кодексу, які забезпечать перехід до більш стабільної системи фінансування суспільного мовлення на основі пропозицій наглядової ради НСТУ і рекомендацій Ради Європи, шляхом спрямування 50% фактичних надходжень від ренти за користування РЧР в спеціальний фонд державного бюджету для фінансової підтримки НСТУ", - йдеться в повідомленні.

НСТУ також просить прем'єра взяти під особистий контроль ситуацію щодо забезпечення належного фінансування суспільного мовлення в Україні.

Крім того, НСТУ звернулася з проханням про дофінансування суспільного мовлення відповідно до вимог закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України", направивши його, крім Кабміну також голові комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар.

Як повідомляється, НСТУ також поінформувала президента Петра Порошенка про критичне недофінансування суспільного мовлення в країні, направивши йому відповідне звернення.

Як повідомлялося, телеканал "UA: Перший" з 18 червня призупинив аналогове мовлення в Білопіллі, Вінниці, Дніпрі, Ізюмі, Києві, Ковелі, Одесі, Тернополі та Чернігові через брак коштів на оплату послуг трансляції Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ ).

Група з 17 депутатів Європарламенту в листі до української влади зажадала забезпечити невідкладне внесення змін до державного бюджету України для виділення достатнього фінансування НСТУ до кінця червня.

У грудні 2017 року В.Гройсман заявив, що фінансування національного суспільного мовника (НСТУ) буде доведено до передбаченого законом рівня в 1 млрд грн протягом 2018 року.

Про недофінансування суспільного мовлення НСТУ заявляла у вересні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА