13:48 22.06.2018

Мінфін і МВС очікують від бізнесу зауважень і порад щодо нових заходів митного контролю в рамках боротьби з контрабандою

2 хв читати

Керівники Міністерства внутрішніх справ України і Міністерства фінансів розраховують на підтримку бізнесу і позитивний практичний результат рішень, прийнятих урядом для посилення боротьби з контрабандою.

"Сьогодні ми провели нараду спільно з Міністерством фінансів і ДФС (Державною фіскальною службою - ІФ) і чітко акцентуємо взаємодію з бізнес-асоціаціями в момент зміни системи контролю за митним оформленням, коли мова йде про боротьбу з контрабандних потоків, що завдають шкоди бюджету, за нашими оцінками в понад 100 млрд грн", - сказав глава МВС України Арсен Аваков у п'ятницю журналістам після наради, в якому брали участь представники бізнес-асоціації України в п'ятницю.

Міністр підкреслив, що уряд прагне, щоб нові заходи митного контролю "не завадили системі чесно бізнесу функціонувати адекватно".

"Також ми хочемо отримати підтримку наших процесів від нормальних, реальних легальних бізнес-структур", - додав він.

За словами А.Авакова, держоргани, залучені в цей процес, будуть чекати від бізнесу зауважень і порад в форматі "зворотного зв'язку".

В.о. голови Мінфіну Оксана Маркарова висловила надію, що ці заходи дадуть реальний результат. "Найголовніше завдання сьогоднішньої зустрічі і всіх зустрічей, які ми зараз проводимо з бізнесом, - створити чіткий зворотний зв'язок, щоб "не виплеснути з водою і дитини", щоб чесний бізнес почувався спокійно, щоб чесний бізнес розумів, що така зміна правил зараз орієнтована на те, щоб подолати "сірі", "чорні" схеми. Все це разом приведе до поліпшення конкуренції", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА