15:48 22.06.2018

Нацполіція почне працювати на пунктах пропуску митниці з наступного тижня - Продан

2 хв читати
Нацполіція почне працювати на пунктах пропуску митниці з наступного тижня - Продан

 Співробітники Національної поліції почнуть працювати на пунктах пропусках митниці з наступного тижня, анонсував в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан.

"З наступного тижня Нацполіція буде вже працювати на пунктах пропуску і паралельно з митниками буде виконувати аналітичну роботу щодо ризикових груп товарів", - написав він на своїй сторінці у Facebook, уточнивши при цьому, що в п'ятницю Міністерство фінансів і Міністерство внутрішніх справ мають намір підписати спільний указ про механізм співпраці митників і поліцейських.

Як уточнили агентству в прес-службі ДФС, відомство не очікує змін у ставленні оформлення товарів, а також термінів їх проходження через держкордон.

"Хочу заспокоїти: усы заходи стосуватимуться лише порушників і не завадять зовнішньоекономічній діяльності бізнесу, який працює в рамках законодавства", - написав в.о. глави відомства.

"Митники працюють лише в пунктах пропуску. Водночас Нацполіція має повноваження вживати заходів із боротьби з контрабандою не лише в пунктах пропуску, а й на всій митній території України", - додав М.Продан.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у рамках експерименту для підвищення митних надходжень розширив повноваження поліцейських з контролю над митниками, прийнявши постанову від 20 червня і дозволивши поліцейським цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через держкордон.

При цьому генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що представники Нацполіції, яких допустили до митних постів, не матимуть повноважень, оскільки, відповідно до Митного кодексу, поліцейські на території митного контролю позбавлені будь-яких повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА