12:47 23.06.2018

"Дніпроазот" зобов'язаний забезпечити постачання хлору для водоканалів, незважаючи на ціну газу – Зубко

2 хв читати
"Дніпроазот" зобов'язаний забезпечити постачання хлору для водоканалів, незважаючи на ціну газу – Зубко

АТ "Дніпроазот" зобов'язане виконувати контрактні зобов'язання щодо постачання хлору для водоканалів, незалежно від ціни газу, вважає віце-прем'єр України Геннадій Зубко.

"Питання вартості газу не є форс-мажором для припинення поставок і виконання господарюючими суб'єктами контракту на поставку хлору. Відмова від поставки хлору за контрактами сприймається як шантаж водопостачальних підприємств і вплив на критичну інфраструктуру", – написав він на своїй Facebook-сторінці.

Г.Зубко зазначив, що особливо кричущою є відмова від поставок в умовах, коли "Дніпроазот" за останній рік підвищив ціну хлору для водоканалів на 300%.

"Невиконання прямих договірних зобов'язань веде до адміністративної відповідальності, а коли це впливає на критичну інфраструктуру забезпечення життєдіяльності – кримінальної", – додав віце-прем'єр.

За словами Г.Зубка, уряд звернеться до Антимонопольного комітету України з проханням вивчити ситуацію навколо "Дніпроазоту", а також доручить низці відомств опрацювати питання закупівель хлору від інших постачальників.

Віце-прем'єр додав, що водоканали поступово переходять із використання хлору на гіпохлорит натрію, але цей процес потребує часу.

Як повідомлялося, раніше керівник "Дніпроазоту" заявив, що підприємство не зможе відновити роботу після завершення ремонту через високі ціни на газ.

Із квітня ПАТ "Укрнафта" припинило переробку газу на потужностях "Дніпроазоту", перейшло до його реалізації через біржу і за двосторонніми контрактами. До того "Укрнафта" орендувала потужності ПАТ "Дніпроазот" для переробки власного газу в мінеральні добрива. Виготовлений таким чином аміак "Укрнафта" продавала тому ж "Дніпроазоту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА