11:05 25.06.2018

Україна оголосила конкурси на радників з продажу ОГХК, ОПЗ, "Електроважмашу", "Індар", "Президент-Готелю" та вугільної "Краснолиманської"

2 хв читати
Україна оголосила конкурси на радників з продажу ОГХК, ОПЗ, "Електроважмашу", "Індар", "Президент-Готелю" та вугільної "Краснолиманської"

 Фонд держмайна (ФДМ) України оголосив перші шість конкурсів з відбору радників для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій для шести з 22 підприємств, схвалені урядом до приватизації в поточному році.

Згідно оголошенням у газеті "Відомості приватизації" в понеділок, ФДМ шукає радників для продажу 100% ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), 70,7016% ПрАТ "Індар", 100% ПАТ "Президент-Готель" (всі три - Київ), держпідприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська" (м.Родинське, Донецька обл.) і заводу "Електроважмаш" (Харків), а також 99,5667% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, м.Южне, Одеська обл.).

Заявки на участь в конкурсах з "Індару", "Президент-Готелю", ОПЗ приймаються до 20 липня включно, перші етапи конкурсів призначені на 26 липня, а другі - на 30 липня.

У разі ОГХК, "Краснолиманської" і "Електроважмашу" претенденти на статус радника можуть подати заявки до 23 липня, а конкурси пройдуть в два етапи 27 липня і 31 липня.

У всіх випадках фіксований розмір оплати послуг радник встановлений до 0,5% вартості активів підприємства, наведеної до частки держави в ньому, а в разі продажу об'єкта розмір змінної частини складає до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації, зазначено в документах.

Як повідомлялося, наприкінці травня Кабінет Міністрів опублікував перелік підприємств "великої" приватизації на 2018 рік, до якого увійшли 23 підприємства: п'ять обленерго, "Центренерго", "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК) і "Сумихімпром". З цих об'єктів раніше був відібраний радник тільки для "Центренерго". Ним стала компанія Ernst & Young, яка 19 червня вже представила звіт про роботу.

Повна версія новини доступна за передплатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА