13:45 26.06.2018

"Укртрансгаз" оголосив тендер з вибору підрядника для реконструкції компресорної станції "Яготин" за 2,5 млрд грн

2 хв читати
"Укртрансгаз" оголосив тендер з вибору підрядника для реконструкції компресорної станції "Яготин" за 2,5 млрд грн

ПАТ "Укртрансгаз" оголосило тендер з вибору підрядника для виконання реконструкції компресорної станції (КС) "Яготин" очікуваною вартістю 2,5 млрд грн, повідомила прес-служба компанії.

"Угода передбачає, що переможець тендеру повинен забезпечити проектно-вишукувальні роботи, виконати поставку обладнання, провести будівельно-монтажні роботи і спільно із замовником ввести об'єкт в експлуатацію", - йдеться в повідомленні.

В "Укртрансгазі" підкреслюють, що застосування EPC-контракту дасть змогу не прив'язуватися до конкретного виробника обладнання на етапі тендера, забезпечити розширення конкуренції в рамках проекту.

"Важливо також те, що умови тендера містять не тільки цінові критерії. Одним з головних додаткових критеріїв оцінки є ККД обладнання, передбаченого в тендерних пропозиціях учасників. Цей параметр характеризує рівень витрат паливного газу на модернізованій КС "Яготин", - зазначають в прес-службі .

В рамках проекту планується до 2021 року побудувати на КС "Яготин" новий компресорний цех в складі 4 газоперекачувальних агрегатів з приводом від газотурбінних двигунів потужністю 14-16 МВт кожен і необхідною інженерною інфраструктурою.

"Використання сучасних агрегатів з високими екологічними показниками і показниками ефективності дозволить забезпечити транспортування природного газу в обсягах близько 50 млн куб. м на добу, або 16,5 млрд куб. м на рік", - додають в компанії.

Завершити тендерну процедуру і підписати контракт з переможцем планується до 1 жовтня 2018 року.

Раніше "Укртрансгаз" визначив КС "Яготин" одним із пріоритетних об'єктів для модернізації. Ця станція грає ключову роль в транспортуванні газу власного видобутку з газопромислових управлінь "Шебелинкагазвидобування" та "Полтавагазвидобування", бере участь в процесі закачування газу в ПСГ. КС стискає газ для його подальшого транспортування по магістральних газопроводах "Шебелинка-Диканька-Київ", "Шебелинка-Полтава-Київ", "Єфремівка-Диканька-Київ". Навіть за нульового транзиту російського газу через Україну цей об'єкт залишиться затребуваним.

Як повідомлялося, "Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА