16:05 26.06.2018

Готовність до опалювального сезону в Україні становить близько 28% - Мінрегіон

2 хв читати
Готовність до опалювального сезону в Україні становить близько 28% - Мінрегіон

Готовність житлового сектора України до опалювального сезону становить 28%, соціальних об'єктів - 26,7%, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час селекторної наради з підготовки до нового опалювального сезону у вівторок.

"Ми бачимо зростання фінансування підготовки до опалювального сезону з 9 млрд у 2017-му до 11 млрд, закладених на сьогодні. Органи місцевого самоврядування планують використовувати на підготовку до опалювального сезону 3% від бюджетів розвитку", - повідомив, у свою чергу, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, при цьому додавши, що зазначених коштів недостатньо.

Він закликав підприємства, що надають послуги з водо- і теплопостачання, укласти договори про реструктуризацію заборгованостей за газ, щоб уникнути його відключення під час опалювального сезону.

"Уже списано штрафів і пені на 6,4 млрд грн (відповідно до закону про врегулювання заборгованостей за енергоносії теплопостачальних організацій - ІФ). Але є сім підприємств, що мають найбільшу заборгованість, але не підписали договори на реструктуризацію", - зазначив Г.Зубко.

За його словами, зокрема, до переліку увійшли "Харківські тепломережі" (1,16 млрд грн боргу за газ), "Донецьке теплокомуненерго" (819 млн грн) і "Криворіжтеплоцентраль" (550 млн грн).

"Найбільше мене турбує Харків: це борги за електроенергію на 1,17 млрд грн, газ - на 1,16 млрд грн. І на сьогодні в Харкові відсутнє гаряче водопостачання", - сказав Г.Зубко.

Він нагадав, що крім реструктуризації боргів, міста можуть використовувати залишки на казначейських рахунках, які дотепер становлять 68 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА