15:28 28.06.2018

"Укрзалізниця" до липня запустить три модернізовані електрички, до кінця року - 22

2 хв читати
"Укрзалізниця" до липня запустить три модернізовані електрички, до кінця року - 22

ПАТ "Укрзалізниця" до кінця червня має намір запустити третій з початку місяця капітально відремонтований і модернізований електропоїзд приміського сполучення, а до 2019 року заплановано відремонтувати 22 потяги, зазначається в повідомленні ПАТ.

"Приміське сполучення залишається проблемним питанням. У нас сьогодні більше 90% зношення парку і збитків лише за минулий рік від цих перевезень на 4,5 млрд грн. Однак самі по собі, крок за кроком, надолужуєм те, що майже не робилося багато років, - оновлюємо приміський рухомий склад. У 2018 року плануємо оновити 22 електрички", - процитовано в повідомленні в.о. голови правління ПАТ Євгена Кравцова.

У червні 2018 року вже введені в експлуатацію два електропоїзди після капітального ремонту для обслуговування пасажирів регіональних філій "Південна залізниця" та "Південно-Західна залізниця".

До кінця місяця ще одна модернізована електричка буде відправлена для обслуговування пасажирів регіональної філії "Львівська залізниця".

Базова вартість такого капітально-відновлювального ремонту одного потяга - від 35 до 38 млн грн.

Ремонтували електропоїзди на "Київському електровагоноремонтом заводі".

Окрім капітального ремонту, на зазначених поїздах виконано комплекс модернізацій, спрямований на поліпшення умов перевезень пасажирів і підвищення надійності електропоїздів в експлуатації.

Зокрема, фарбування виконана більш якісними емалями, для зручності пасажирів встановлені блоки сидінь з поліпшеними ергономічними властивостями, вагони обладнані сучасним економічним освітленням. Для безпеки руху електропоїздів підвищено надійність ходової частини, замінено застаріле електрообладнання на сучасне, встановлено сучасне світлосигнальне обладнання. Завдяки капітальному ремонту електропоїздів подовжено термін їхньої служби.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрзалізниця" в січні-березні 2018 року отримало 271 млн грн чистого прибутку, що удвадцятеро більше, ніж за І квартал 2017 року.

"Укрзалізниця" за підсумками 2017 року одержала 114,55 млн грн чистого прибутку проти 7,322 млрд грн збитку в 2016 році, проте сукупний збиток становив 77,24 млн грн проти 7,43 млрд грн роком раніше, повідомляла компанія з посиланням на аудировану консолідовану звітність .

Доходи "Укрзалізниці" від вантажних перевезень в минулому році зросли на 10,4% - до 60,112 млрд грн, пасажирських перевезень - на 8,8%, до 7,318 млрд грн, інші доходи - на 20,7%, до 6,507 млрд грн.

Кабінет Міністрів на засіданні 14 лютого затвердив консолідований фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2018 рік з показником доходу в сумі 92,2 млрд грн і прибутку - 0,7 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА