20:28 28.06.2018

"Нафтогаз" має намір подати в Апеляційний суд Свеа додаткове звернення щодо призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу

2 хв читати
"Нафтогаз" має намір подати в Апеляційний суд Свеа додаткове звернення щодо призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу

У НАК "Нафтогаз України" заявляють, що інформація від російського "Газпрому" про рішення Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) залишити в силі призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року у спорі між "Газпромом" і "Нафтогазом "не відповідає дійсності.

"Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) сьогодні вирішив переглянути своє попереднє рішення про призупинення виконавчих дій за рішенням Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом між "Нафтогазом" і "Газпромом". Сьогоднішня заява "Газпрому" про те, що суд залишив своє попереднє рішення без змін , не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні прес-служби НАК.

У компанії пояснили, що дане рішення означає: вивчивши аргументи, надані "Нафтогазом", суд відхилив безпідставне твердження "Газпрому" про те, що значна частина обґрунтування транзитного рішення була нібито написана адміністративним секретарем.

У той же час, відзначили в НАК, суд залишив у силі тимчасове призупинення виконавчих дій за грошовими вимогами "Нафтогазу" з інших причин. "Сьогодні компанія не мала можливості надати свої контраргументи щодо цих причин. "Нафтогаз" планує подати в суд додаткове звернення з викладенням цих фактів і сподівається на перегляд останнього рішення", - повідомили в компанії про свої наміри.

Поточне рішення суду не є обов'язковим до виконання судами інших юрисдикцій, таким чином, "Нафтогаз" продовжить свої дії зі стягнення заборгованості "Газпрому" в інших юрисдикціях.

Як повідомив в четвер "Газпром", Апеляційний суд округу Свеа прийняв рішення залишити в силі свій наказ від 13 червня 2018 року про зупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року у спорі між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" в рамках контракту на транзит газу через територію України.

"Нафтогаз України" намагався оскаржити цей судовий наказ, але суд визнав його доводи безпідставними. Ця обставина підсилює позицію "Газпрому" при оскарженні спроб "Нафтогазу України" примусово виконати згадане арбітражне рішення в різних країнах", - підкреслили в концерні.

"Суд визнав, що аргументи "Газпрому" "щодо іншої особи", яка писала рішення з транзитного арбітражу, непереконливі. Але знайшов іншу причину, щоб призупинити стягнення далі. Ми представимо додаткові аргументи і в цьому", - уточнила прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, заборона стосується тільки процесу стягнення і тільки в Швеції. Власне рішення арбітражу з транзитного контракту залишається в силі і продовжує діяти. Для інших юрисдикцій це рішення апеляційного суду Швеції не є обов'язковим.

"Тому "Газпром" платити буде", - підсумували в прес-службі НАК, спростовуючи протилежні твердження російських ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА