19:30 30.06.2018

У Львові стартувало будівництво IT-парку вартістю $160 млн

2 хв читати
У Львові стартувало будівництво IT-парку вартістю $160 млн

У суботу у Львові стартувало будівництво IT-парку Innovation District IT Park загальною вартістю $160 млн. Проект реалізують Lviv IT Cluster і компанія "Галерея центр".

Представники зазначених компаній разом з керівництвом Львова та Львівською ОДА заклали перший камінь на місці будівництва - ділянці загальною площею 10 га на перетині вулиць Стрийської та Чмоли.

До комплексу увійдуть 6 офісних будівель класу А загальною площею 164 тис. м кв, три бізнес-центри, готель на 150-200 номерів і мультифункціональна зона, в якій розмістять торговий і спортивний центри та освітній кампус, де зможуть навчатися і займатися дослідженнями студенти і викладачі різних ВНЗ міста.

Будівництво триватиме 5-6 років.

Очікується, що в центрі отримають роботу 10 тис. спеціалістів IT галузей і 4 тис. працівників суміжних галузей.

Інвестором і девелопером проекту виступає компанія "Галерея центр", яка залучає до співпраці міжнародні компанії. Зокрема, на церемонії був присутній представник канадської Brookfield & Partners consortium Джордж Міхал, а також головний виконавчий директор інвесткомпанії Horizon Capital Олена Кошарна

Джордж Міхал підкреслив, що незабаром на цьому місці збудують будівлі, в яких будуть не лише робочі місця, але центри торгівлі та відпочинку.

"Для нас це дуже важливий момент, тому що тут буде місце, якого поки що в Україні немає", - сказав він.

Керівник Lviv IT Cluster Степан Веселовський заявив, що цей проект "не просто стіни, це майбутнє нашого міста. Коли ви приїдете в цей міста через три роки, ви його не впізнаєте", - підкреслив він.

Як повідомлялося, канадська Brookfield & Partners очолила консорціум інвесторів, які увійшли в проект будівництва у Львові першої черги IT-мікрорайону Innovation District IT Park загальною площею 10 га і вартістю $160 млн.

Власник ТОВ "Галерея Центр" Володимир Женчак, який був разом з Lviv IT Cluster одним з ініціаторів проекту і став його співінвестором, повідомив, що в найближчі місяці проектна компанія планує викупити у міста залишилися ділянки під проектом, які вона поки орендує.

Він також повідомив, що з майбутніми орендарями вже досягнуто угоди про оренду понад половини орендних площ IT- парку.

В.Женчак також повідомив, що ведуться переговори про кредитування проекту з ЄБРР і IFC, представники яких були присутні під час закладання капсули.

Він зазначив, що площ у першій черзі буде понад 160 тис. кв. м, однак некоректно буде оцінювати цей проект тільки квадратними метрами орендних площ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА