18:54 02.07.2018

Україна почала розслідування проти імпорту цементу з трьох країн Україна порушила антидемпінгове розслідування імпорту цементу з РФ, Білорусі та Молдови

2 хв читати
Україна почала розслідування проти імпорту цементу з трьох країн Україна порушила антидемпінгове розслідування імпорту цементу з РФ, Білорусі та Молдови

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну прутків із вуглецевої та легованих сталей походженням із Білорусі та Молдови і цементу походженням із Російської Федерації, Білорусі та Молдови.

"У ході розслідувань буде вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними", - повідомило Мінекономрозвитку в понеділок.

Відомство нагадує, що за результатами проведених досліджень буде ухвалено рішення про доцільність чи недоцільність застосування відповідних антидемпінгових заходів.

Згідно з даними Держстату, за січень-квітень 2018 року імпорт в Україну різних цементів із Росії становив 135,5 тис. тонн на $5,19 млн, із Білорусі - 72,1 тис. тонн на $3,01 млн і з Молдови - 24,3 тис. тонн на $1,11 млн.

Загалом же в Україну за цей період було поставлено 236,3 тис. тонн цієї продукції на $10,39 млн, тоді як її експорт становив 134,4 тис. тонн на $5,59 млн.

Згідно з даними Держстату, за січень-квітень 2018 року імпорт в Україну прутків і брусків гарячекатаних, вільно укладених у бунти, з вуглецевої сталі з Молдови становив 20,8 тис. тонн на $12,56 млн, інших прутків із вуглецевої сталі з Молдови - 23 тис. тонн на $13,29 млн, із Білорусі - 23,7 тис. тонн на $13,54 млн.

Окрім цього, імпорт інших прутків і брусків з інших легованих сталей за ці чотири місяці з Молдови становив 3,8 тис. тонн на $2,31 млн, із Білорусі - 1,5 тис. тонн на $1,1 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА