19:12 02.07.2018

Україна і Туреччина обговорять в Анкарі перспективи нарощування двосторонньої ВТС

2 хв читати
Україна і Туреччина обговорять в Анкарі перспективи нарощування двосторонньої ВТС

Україна і Туреччина обговорять поточне наповнення і перспективи розширення двостороннього військово-технічного співробітництва (ВТС) у рамках запланованого на 3-5 липня в Анкарі чергового засідання українсько-турецької міжурядової комісії з питань ВТС, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в оборонному секторі в понеділок.

"Порядок засідання відображає взаємні інтереси сторін щодо активізації поточного співробітництва, а також вивчення можливостей розширення партнерства з урахуванням нових тенденцій у геополітичній ситуації в регіоні", - сказало джерело.

Як повідомлялося, Київ і Анкара активізували двосторонню ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. Серед перспективних напрямків співпраці розглядається бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, Україна може взяти участь у низці оборонних програм Туреччини зі створення окремих видів озброєнь, зокрема й створення турецького винищувача, а також турецького основного бойового танка (ОБТ) третього покоління Altay. Наразі "Укроборонпром" і турецька Aselsan відпрацьовують можливість налагодження технологічного співробітництва у галузі виробництва оптико-електронних приладів. На першому етапі базової сферою співпраці розглядається бронетанкобудування.

Восени 2016 року держфірма "Укрінмаш", що входить до "Укроборонпрому" і турецька Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про спільну розробку засобів радіотехнічної розвідки (РТР).

У жовтні 2017 року держпідприємство "Спецтехноекспорт", що входить до "Укроборонпрому" і турецька Aselsan підписали угоду про постачання турецькою стороною систем тактичного зв'язку УКВ-діапазону для ЗСУ. Озвучені в 2017 році плани двосторонньої ВТС передбачають, серед іншого, спільне створення безпілотних літальних апаратів (БПЛА), зокрема й ударні, в рамках партнерства ДП "Антонов" і Turkish Aerospace Industries (TAI).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА