10:52 03.07.2018

МОП, Данія і Мінсоцполітики запускають проекти щодо поліпшення управління ринком праці в Україні

2 хв читати
МОП, Данія і Мінсоцполітики запускають проекти щодо поліпшення управління ринком праці в Україні

Міжнародна організація праці (МОП) за підтримки уряду Данії та Міністерства соціальної політики України починає реалізацію п'ятирічного проекту з метою поліпшення управління ринком праці "Інклюзивний ринок праці для робочих місць в Україні".

"Міністерство закордонних справ Данії дуже радо надати підтримку в рамках цього проекту", - сказав посол Данії в Україні Рубен Мадсен під час презентації проекту в Києві у вівторок.

Він наголосив, що у Данії є великий досвід в сфері реформування і розвитку ринку праці.

"Проект спрямований на те, щоб змінити життя українців, зокрема молоді, якій зараз важко отримати доступ до ринку праці", - додав директор регіонального офісу МОП Хайнц Коллер.

За його словами, одним із компонентів програми буде реформування служб зайнятості та підтримка організацій роботодавців і профспілок.

Проект запускається в Україні для поліпшення управління ринком праці, зменшення невідповідності професійних навичок вимогам ринку праці, сприяння підприємництву та поліпшення соціального діалогу та інституційної спроможності соціальних партнерів.

У рамках проекту МОП розраховує надати підтримку 4 областям України за допомогою концепції місцевих партнерств зайнятості, модернізувати три навчальних плани професійно-технічної освіти, створити 5 нових послуг для 4 регіональних офісів Державної служби зайнятості, здійснити підготовку 7 основних і 75 місцевих тренерів за програмою МОП "Розпочни та вдосконалюй свій бізнес", забезпечити навчання 4,5 тис. осіб на курсах підприємницької діяльності, удосконалити інституційні можливості соціальних партнерів для більш плідного соціального діалогу, забезпечити навчання 240 осіб технікам колективних переговорів і створити 5 платформ для ведення та укладення колективних переговорів на галузевому рівні.

Зазначається, що проведення такої діяльності сприятиме досягненню цілі сталого розвитку країни (гідну працю і економічне зростання) і узгоджується з інструментами і політикою Європейського сусідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА