17:32 03.07.2018

Затримки авіарейсів пов'язані з невідповідністю кількості туристів можливостям чартерних перевізників - МЕРТ

2 хв читати
Затримки авіарейсів пов'язані з невідповідністю кількості туристів можливостям чартерних перевізників - МЕРТ

Проблема затримок міжнародних чартерних авіарейсів в Україні пов'язана з тим, що кількість українських туристів перевищила обсяг пасажиромісць, які можуть надати чартерні перевізники, повідомив заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук.

"Проблема, яка гостро постала у цьому літньому сезоні, прямо пов'язана зі збільшенням кількості бажаючих відпочити (за кордоном - ІФ), що в рази перевищила обсяг пасажиромісць, що фактично можуть надати авіаперевізники чартерних рейсів, та постійним демпінгуванням цін на тури. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів та відповідно до збою рейсів в обох напрямках", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами М.Тітарчука, постійні затримки авіарейсів спричиняють витрати на проживання та харчування туристів, а також виплати компенсацій за затримки вильотів. При цьому ані туроператори, ані авіаперевізники не хочуть брати на себе ці додаткові витрати.

"Аби остаточно не зірвати цей туристичний сезон, закликаю до порозуміння туроператорів та авіаперевізників для оптимізації льотної програми з максимальним урахуванням потреб туристів у літній сезон. Туроператорам при укладенні договорів з чартерними перевізниками необхідно враховувати реальну спроможність і потужність авіакомпанії, а також бути впевненими, що в останньої є резервні борти", - написав М.Тітарчук.

Заступник міністра також повідомив, що у вівторок із Тунісу прибули чотири літаки з останніми групами туристів, які застряглі в цій країні (702 особи).

Як повідомлялося, кілька діб сотні українських туристів не могли вилетіти з Тунісу та низки інших країн в Україну.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що компанії, з вини яких українські туристи не змогли вчасно вилетіти з низки країн, мають понести відповідне покарання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА