10:58 04.07.2018

США продовжили на рік угоду з "Інтерпайпом" про відмову від мита в обмін на цінові зобов'язання

2 хв читати
США продовжили на рік угоду з "Інтерпайпом" про відмову від мита в обмін на цінові зобов'язання

Міністерство торгівлі США пролонгувало ще на рік підписану в липні 2014 року з групою "Інтерпайп" угоду про призупинення антидемпінгового розслідування стосовно труб в обмін на цінові зобов'язання щодо рівня постачань цієї продукції на територію країни.

"Поправка до угоди подовжує термін дії угоди ще на один рік, зазначаючи, що угода припиняється через п'ять років після дати набуття чинності первинною угодою, 10 липня 2019 року", - йдеться в публікації Федерального реєстру.

Згідно з нею, "Інтерпайп" запитав про таке продовження в листопаді 2017 року, після чого міністерство в першому півріччі цього року збирало коментарі різних сторін на таку пропозицію й вирішило продовжити угоду на рік, враховуючи унікальні факти та обставини в Україні.

Як повідомлялося, цю угоду було підписано 10 липня 2014 року за результатами антидемпінгового розслідування на три роки. Спочатку її термін закінчувався 10 липня 2017 року, проте її було подовжено ще на рік.

У рамках угоди "Інтерпайп" здійснює продаж нафтогазових труб за справедливими ринковими цінами - мінімальні ціни на таку продукцію погоджує Мінторг США. Таким чином, угода дає змогу уникнути демпінгу цін і призупиняє дію мита у розмірі 7,47%, запровадженого за підсумками антидемпінгового розслідування проти низки країн-імпортерів сталевих труб, зокрема України.

Це мито було встановлене і для підприємств групи "Інтерпайп" - Interpipe Europe S.A., "Інтерпайп-Україна", "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (НТЗ) та "Інтерпайп Ніко-Тьюб", і для всіх інших українських підприємств.

"Інтерпайп" входить до десятки найбільших у світі виробників безшовних труб, є третім за величиною виробником цільнокатаних залізничних коліс у світі. У 2017 році компанія реалізувала 767 тис. тонн трубної та колісної продукції.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ) ", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ) ", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Ltd. є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА