11:06 04.07.2018

"Нібулон" має намір реалізувати інвестпроект в Єгипті на $2 млрд

2 хв читати
"Нібулон" має намір реалізувати інвестпроект в Єгипті на $2 млрд

Компанія "Нібулон" (Миколаїв), один із найбільших зернотрейдерів України, має намір реалізувати довгострокову інвестиційну програму в Єгипті загальним обсягом $2 млрд, повідомляється на сайті компанії.

"Це довгострокова інвестиційна програма, яка передбачає загальний обсяг інвестицій у $2 млрд і розрахована на сім-десять років", - зазначив генеральний директор компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський, слова якого наведено в повідомленні.

Згідно з повідомленням, першим етапом цього проекту є інвестування $200 млн протягом 2018-2019 рр. Реалізація програми передбачає відкриття в Єгипті підприємства компанії "Нібулон", яке працюватиме у рамках єгипетського законодавства.

Водночас "Нібулон" надалі інвестуватиме в економіку України та нарощуватиме обсяги інвестицій.

"Цього року заплановано розпочати будівництво двох перевантажувальних терміналів у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Крім того, збільшуються потужності перевантажувального термінала компанії в Кременчуці (Полтавська обл.), а також проводиться реалізація інвестиційної програми в суднобудівній галузі (зведення вантажного флоту), реконструкція суднобудівно-судноремонтного заводу "Нібулон" у Миколаєві", - йдеться в повідомленні.

Раніше про плани "Нібулона" інвестувати $2 млрд у будівництво зерносховищ і флоту для транспортування зерна Нілом повідомило Міністерство постачання і внутрішньої торгівлі Єгипту за підсумками розгляду міністром Алі аль-Мосельхі результатів візиту єгипетської делегації до Миколаєва 22-26 травня цього року.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Є одним із найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві потужністю 5 млн тонн. Компанія має 11 річкових терміналів на Дніпрі та Південному Бузі, флот, що налічує 67 одиниць, і Миколаївський суднобудівний завод.

"Нібулон" обробляє 83 тис. га. Експортує сільгосппродукцію більш ніж до 60 країн світу. Щорічний обсяг експорту перевищує 4,5 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА