15:57 04.07.2018

Уряд затвердив порядок добровільного страхування відповідальності керівників і членів наглядових рад держпідприємств

2 хв читати
Уряд затвердив порядок добровільного страхування відповідальності керівників і членів наглядових рад держпідприємств

Кабінет Міністрів України затвердив сьогодні порядок добровільного страхування відповідальності керівників і членів наглядових рад державних підприємств за заподіяні підприємству збитки під час виконання ними своїх обов'язків, повідомляється на сайті уряду.

Відповідне рішення ініційоване і розроблене Мінекономрозвитку.

Згідно із затвердженим порядком, страховим ризиком визначаються дії або бездіяльність керівника або члена наглядової ради державного підприємства під час виконання ними своїх повноважень, внаслідок яких підприємству можуть бути завдані збитки.

До переліку страхових ризиків, що підлягають відшкодуванню у разі їх настання, входять: здійснення інвестиційної діяльності, що призвела до збитків підприємства; висловлювання і заяви керівників підприємства, які негативно вплинули на ділову репутацію підприємства та призвели до його збитків; розголошення службової та конфіденційної інформації та комерційної таємниці, що призвело до збитків підприємства; укладення угод, у тому числі таких, в яких у керівників або членів наглядових рад є особистий інтерес, що призвели до збитків; завдання збитків підприємству під час проведення процедур із його реорганізації або ліквідації; оприлюднення недостовірної фінансової звітності підприємства, що призвело до його збитків.

Перелік страхових ризиків може бути доповнений.

Заява щодо страхового випадку з детальним описом усіх обставин і причин його настання, а також розрахунком завданих збитків подається органом управління підприємства страховику протягом двох робочих днів з моменту його настання.

Відповідно до визначеного порядку страхування відповідальності керівників держпідприємств, настання страхового випадку і розмір збитків, що підлягають відшкодуванню, визначаються на підставі судового рішення або іншими передбаченими умовами договору про страхування способами.

Страховому відшкодуванню також підлягають збитки підприємства, завдані діяльністю або бездіяльністю осіб, що на момент настання страхового випадку вже не обіймають посади в його керівництві.

Водночас страховим випадком не можуть бути події, ризик настання яких застрахований іншими договорами, навмисні дії керівництва або членів наглядових рад підприємства, спрямовані на настання страхового випадку, а також нараховані підприємству штрафи та пеня.

Порядок страхування ризиків діяльності керівників та членів наглядових рад не поширюється на державні підприємства, які внесені до переліку об'єктів, що підлягають приватизації або стосовно яких розпочата процедура банкрутства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА