12:08 05.07.2018

Чеська Sweetondale придбала три заводи будматеріалів у Черкасах і Кам'янському

2 хв читати

 Чеська компанія Sweetondale завершила операцію з придбання у російської "Техноніколь" трьох заводів будматеріалів, планує вкласти EUR3,5 млн у модернізацію черкаського "Заводу "Техно", повідомив виконавчий директор Sweetondale Тихомир Лілович під час прес-туру на підприємство в середу.

За його словами, компанія закрила операцію з купівлі заводу з виробництва мінеральної теплоізоляції в Черкасах і двох заводів із виробництва полімерної ізоляції та бітумно-полімерних матеріалів у Кам'янському в лютому 2018 року.

"Найближчим часом заплановано інвестиції близько EUR3,5 млн (у "Завод "Техно" в Черкасах - ІФ). Особливий акцент буде зроблено на поліпшенні якості продукції та збільшенні виробництва. До кінця 2018 року заплановано наростити обсяги виробництва до 1,5 млн куб. м мінеральної теплоізоляції", - повідомив Т.Лілович.

За даними гендиректора "Завод "Техно" Олега Ходаковського, інвестиції дадуть змогу наростити виробництво на 10-15%. За його даними, за січень-травень 2018 року завод виробив 600 тис. куб. м мінеральної вати й активізує виробництво в період підготовки до опалювального сезону.

Як повідомив О.Ходаковський, на сьогодні частка підприємства на українському ринку мінеральної теплоізоляції становить 41%.

При цьому він зазначив, що загальний обсяг ринку в 2017 році становив 215 тис. тонн, а у 2018 році зросте до 230 тис. тонн. Ціни на мінеральну вату за рік зросли на 5-7%.

ТОВ "Завод "Техно" засноване у 2007 році. За даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, 99% підприємства належать комерційному товариству "Світондейл ЦЗ С.Р.О" (Чехія). Кінцевим бенефіціаром є Гарі Алан Штерн.

"Завод "Техно" має дві виробничі лінії загальною потужністю 105 тис. тонн продукції на рік. До її асортименту входять теплоізоляційні плити, ламельні та звичайні рулони, технічна ізоляція, а також вогнезахисні плити.

Компанія експортує 7% продукції до 11 країн Євросоюзу, а також до Боснії та Герцеговини, Туреччини й Молдови. Найбільша частка експорту припадає на Румунію та Молдову. В планах компанії - збільшити експорт на 10-15%.

Статутний капітал ТОВ "Завод "Техно" становить 600 тис. грн.

Компанію Sweetondale заснував у 2012 році Гарі Алан Штерн. Спочатку вона спеціалізувалася на інжинірингу та лізингу промислового обладнання. Переговори щодо придбання заводів, що належали "Техноніколь", розпочалися у 2015 році й завершилися в лютому 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА