10:53 06.07.2018

Одеська область у 2018 році очікує збільшення турпотоку на 10,5%

2 хв читати
Одеська область у 2018 році очікує збільшення турпотоку на 10,5%

 Одеська область очікує за підсумками 2018 року збільшення туристичного потоку на 10,5%, повідомив губернатор Одеської області Максим Степанов.

"У 2017 році Одеську область відвідало 5,7 млн туристів. Цього року ми очікуємо 6,3 млн туристів. Гостей нашого регіону приваблює не лише відпочинок на узбережжі Чорного моря. Популярності набувають гастрономічний та екотуризм. Окремий напрям, на який ми робимо ставку, - лікувально-оздоровчий туризм", - пояснив М.Степанов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його даними, частка туристичного збору по Одеській області в 2017 році становила 26% загального збору по Україні, сягнувши 9,3 млн грн.

У структурі туризму в Одеській області переважає внутрішній туризм. За словами губернатора, найбільше туристів приїжджає з Києва та Львова, тоді як зовнішній туризм представлений гостями з Молдови, Румунії, Білорусі, Ізраїлю, Туреччини, Німеччини, Грузії та Філіппін.

"У літній сезон найпопулярнішими залишаються пляжні курорти. Зокрема, Кароліно-Бугаз, Затока, Грибівка, Куяльницький лиман. Середній термін перебування гостей в області - близько тижня. Втім, роблячи ставку на лікувально-оздоровчий туризм, ми хочемо зацікавити відпочивальників на триваліший період", - зазначив М.Степанов.

Він також повідомив, що Одеська ОДА працює над підвищенням статусу деяких туристичних об'єктів.

"У квітні 2018 року я звернувся до керівників фракцій Верховної Ради з проханням підтримати законопроект, розроблений Одеською ОДА. Він стосується надання Куяльнику статусу курорту державного значення. Такі зміни допоможуть зберегти і раціонально використовувати унікальні лікувальні ресурси водойми. Крім того, зросте інвестиційна привабливість цієї території. Також триває робота з підготовки заявки на включення Аккерманської фортеці до попереднього списку ЮНЕСКО. Це забезпечить додаткові гарантії збереження цього унікального культурного комплексу, а також контроль за станом об'єкта", - пояснив губернатор Одеської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА