17:30 06.07.2018

Нефьодов заперечує заяви ФДМ про ризики зриву "малої" приватизації

2 хв читати
Нефьодов заперечує заяви ФДМ про ризики зриву "малої" приватизації

 Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заперечує наявність якихось причин для зриву старту "малої" приватизації, про що заявив в. о. голови Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров.

"Для мене це підозріло, що за день до того, як має початися "мала" приватизація, Фонд одночасно знаходить так багато причин того, чому приватизація початися не може", – сказав М.Нефьодов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Раніше В.Трубаров заявив про ризик зриву "малої" приватизації через відсутність порядку визначення додаткових умов продажу, за що відповідає Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ). За його словами, понад 60% підприємств виставлятимуть на продаж саме з умовами.

"Раніше у Фонді говорили, що не можуть щось зробити, оскільки ми не завершили акредитацію електронних майданчиків. Ми її завершили (5 липня ДП "Прозорро.Продажі" акредитувало перші десять електронних майданчиків для участі в "малій" приватизації – ІФ). Більше немає пояснень, чому активи малої приватизації не заводять у систему. Однак пан Трубаров вирішив написати на "Фейсубуці", що йому ще якісь документи потрібні", – сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, уточнивши, що наразі електронна торгова система не містить жодного активу з малої приватизації.

За словами М.Нефьодова, продаж із додатковими умовами може бути застосовано до одиничних об'єктів.

"У нашому розумінні додаткові умови можуть бути застосовані до одиничних об'єктів. Таких ми поки що не бачили. Якщо побачимо якісь об'єкти, які слід продавати зі специфічними умовами, тому що це стосується, наприклад, екології, тоді будемо якісь умови додавати. Але щодо того, що 60% об'єктів будуть йти з додатковими умовами, я ніяк інакше, ніж спробою не продати жоден об'єкт і залишити все як є пояснити не можу. Якщо ми будемо продавати кожну баню або кожен завод, що не працює, з 35 сторінками додаткових умов – то у нас така політична воля проводити малу приватизацію", – прокоментував заступник міністра.

М.Нефьодов також наголосив, що МЕРТ має намір порушувати це питання на засіданні Кабінету Міністрів.

Він також спростував, що програмне забезпечення "Прозорро.Продажі" не дасть змоги вводити в електронну торгову систему інформацію про компанії, в статутному капіталі яких є частка держави і, отже, продавати через електронні торги такі активи: "Не бачу в цьому жодних проблем".

Затверджені Кабінетом Міністрів правила продажу невеликих державних підприємств та компаній зі значною часткою державного капіталу набули чинності 5 липня. Таким чином було повністю сформовано нормативну базу для старту програми малої приватизації.

"Мала" приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн. ФДМ відібрав на малу приватизацію понад 600 підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА