11:56 08.07.2018

Енергоблок №4 Рівненської АЕС відключено на плановий ремонт – "Енергоатом"

2 хв читати
Енергоблок №4 Рівненської АЕС відключено на плановий ремонт – "Енергоатом"

О 00:43 неділі енергоблок №4 Рівненської АЕС відключено від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 65 календарних днів, повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та перебуває у межах норми", – зазначають у неділю вранці в НАЕК.

В інформації зазначається, що під час ремонту відбудуться регламентні роботи на основному обладнанні, а саме: капітальний ремонт реактора; ремонт устаткування всіх трьох каналів системи безпеки блоку; капітальний ремонт турбоагрегата; середній ремонт генератора з вилученням ротора; капітальний та поточні ремонти головних циркуляційних насосів; капітальний та середні ремонти парогенераторів; капітальний ремонт компенсатора тиску.

"До того ж буде проведено низку понадрегламентних робіт із реконструкції та модернізації спрямованих на підвищення безпеки, зокрема заміну трубчатого електронагрівача компенсатора тиску, заміну відпрацьованих каналів нейтронних вимірювальних, модернізацію силових і керуючих гермопроходок через контаймент, а також забезпечення приладами системи післяаварійного моніторингу", – додають в "Енергоатомі".

Рівненська АЕС розташована на північному заході Рівненської області в м.Вараш. На ній експлуатують чотири енергоблоки сумарною потужністю 2835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 МВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 МВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1000 МВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1000 МВт з 2004 року.

НАЕК "Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА