11:57 09.07.2018

Саєнко розраховує на старт "малої" приватизації з наступного тижня

2 хв читати
Саєнко розраховує на старт "малої" приватизації з наступного тижня

Фонд державного майна (ФДМ) цього тижня може укласти договори з авторизованими електронними майданчиками, що дасть змогу оголосити перші конкурси з продажу об'єктів "малої" приватизації наступного тижня, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко за підсумками наради з керівництвом Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) і ФДМ у понеділок.

"Плануємо, що цього тижня ФДМ підпише договори з авторизованими електронними майданчиками і вже наступного тижня ми зможемо почати перші конкурси з продажу... Всі проблемні питання ми вирішимо в рамках робочого процесу і проведемо "малу" приватизацію вчасно і якісно", – цитує міністра "Урядовий портал".

Як зазначає офіційний сайт уряду, за результатами наради МЕРТ спільно з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку напрацюють умови продажу пакетів акцій державних компаній через електронні майданчики, уточнять деталі та умови проведення електронних аукціонів, гарантійних внесків, підготують роз'яснення питань введення інформації про умови електронних аукціонів.

Як повідомлялося, 6 липня голова ФДМ Віталій Трубаров заявив про ризик зриву "малої" приватизації, зокрема через відсутність порядку визначення додаткових умов продажу, за який відповідає МЕРТ. За його словами, понад 60% підприємств виставляттимуть на продаж саме з умовами.

У свою чергу, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов спростував цю заяву, зазначивши при цьому, що продаж з додатковими умовами може бути застосовано до одиничних об'єктів

Затверджені Кабінетом Міністрів правила продажу невеликих державних підприємств та компаній зі значною часткою державного капіталу набули чинності 5 липня. Таким чином було повністю сформовано нормативну базу для старту програми "малої" приватизації. "Прозорро.Продажі" авторизували перші десять майданчиків для продажу таких об'єктів.

"Мала" приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн. ФДМ затвердив перелік із понад 600 об'єктів "малої" приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА