08:07 11.07.2018

Китай відповів США на загрозу введення нових мит

2 хв читати
Китай відповів США на загрозу введення нових мит

Плани Вашингтона з введення додаткових ввізних мит на нову групу товарів китайського експорту стануть ударом по системі Світової організації торгівлі і по глобалізації світової економіки, заявив помічник китайського міністра комерції Лі Ченган

Від введення спеціальних тарифів "постраждають компанії обох країн, у торговельній війні не буває переможців", заявив чиновник. "У світовій торгівлі настав період хаосу", - сказав Лі Ченган.

При цьому він підтвердив, що "рішучість Китаю удосконалювати умови для ведення бізнесу в країні і підтримувати багатосторонню систему світової торгівлі залишається незмінною".

Англомовна китайська газета China Daily в редакційній статті в середу наголосила: "У Китаю не залишається іншого вибору, окрім відповіді вогнем на вогонь. Він рішуче відповість (на дії США - ІФ), водночас вживаючи заходів щодо мінімізації шкоди для своїх підприємств і подальшого відкриття своєї економіки для іноземних інвесторів".

Увечері у вівторок в США було оприлюднено новий список товарів китайського експорту загальною вартістю $ 200 млрд, які будуть обкладені додатковим митом в 10%. Нові тарифи торкнуться тисяч найменувань товарів китайського експорту, таких, як продукти харчування, тютюн, хімічні товари, вугілля, сталь, алюміній, автомобільні покришки, меблі, вироби з дерева, корми для тварин, килими, велосипеди тощо.

Перша партія товарів, що поставляється Китаєм в США на суму в $ 34 млрд, вже потрапила під 25% мита на минулому тижні. Китай прийняв дзеркальні заходи щодо американських поставок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА